Tervezhetőség

2024.07.06. 20:00

Komoly bejelentés a Kocsonyafesztiválról!

Nagy bejelentéssel készül az új polgármester és a rendezvény jogtulajdonosa Rózsa Edit.

Ujlaki Attila

Felvonulás a Kocsonyafesztiválon

Fotó: BOON

A jelenlegi városvezetés a Kocsonyafesztivál megrendezésének időpontját csak az év végén, télen jelölte ki. Ami egyrészt a szervezőknek is rendkívüli kihívást jelentett, hiszen például a fellépők naptára gyakran fél vagy egy évre be van osztva, másrészt az árusok, képzőművészek is szeretnek időben tervezni és végül, de nem utolsó sorban azért, mert a kapkodás miatt a esemény belecsúszott a böjti időszakba. Információnk szerint ezzel a gyakorlattal szakít a június 9-i választáson győztes polgármester Tóth-Szántai József, karöltve Rózsa Edittel, a fesztivál jogtulajdonosával. 

Úgy tudjuk, hogy hamarosan bejelentik azt a dátumot, amikor sor kerül erre az országosan is páratlan rendezvényre. Információink szerint számos újítás lesz a rendezvényen, és minden idők egyik leglátványosabb és legmaradandóbb programját akarják összeállítani a jubileumra. Kerestük Rózsa Editet, aki megerősítette, valóban hamarosan, még a nyáron a nyilvánosság elé állnak elképzelésükkel, de konkrétumokat nem árult el. 

Rámutatott: a korai bejelentéssel az a céljuk, hogy legyen idő az esemény nyugodt és profi megszervezésére, a magas minőség érdekében az előminősítésekre, illetve a művészek és vállalkozók tájékoztatására, szerződtetésre.

 

kocsonyas-sajtaj10
Rózsa Edit szerint a jövő évi programra mindenki megfelelően fel tud majd készülni
Fotó: Boon.hu

Kiemelte, hogy ezzel lehetővé válik, hogy a Kocsonyafesztivál időpontja tiszteletben tartsa a böjti időszakot. Ez a város számára is nagyon fontos, hiszen így van idő külső források bevonására, pályázatokra, szponzorációra, a program népszerűsítésére és a szervezés megpályáztatására. 

Ez egyben jelentős megtakarításokat jelent, csökkenti a város terheit is, miközben jelentős bevételre tesz szert, egyéb előnyökről nem is beszélve.

 Mint mondta; mindenki számára fontos a tervezhetőség, a biztonság. 

Toth-Szantai-Jozsef-18-aj
Tóth-Szántai József (képünkön), megválasztott polgármesterrel és Veres Pállal szeretné közösen köszönteni a Kocsonyafesztivál és a Kocsonyabál vendégeit a program jogtulajdonosa
Fotó: Ádám János

Sajnálja, hogy a rossz tanácsok, az egymással kakaskodó politikusok ebben is akadályozták Veres Pál polgármestert, aki szinte oroszlánként küzdött a Kocsonyafesztiválért is. Reméli, a jubileumi fesztiválon és a Kocsonyabálon Tóth-Szántai József polgármesterrel és vele együtt köszönthetik az események vendégeit. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában