boon.hu video

2024.07.07. 14:45

Reggelente itt kétszer kel fel a nap - videó!

A település szürke falai közül egy újabbat festettek meg, ezúttal egy forgalmas csomópontban.

Marosréti Ervin

Mostantól napfelkelte fogadja az ózdiakat az elágazásban

Fotó: Marosréti Ervin

Újabb támfal festése készült el Ózdon. Néhány héttel azután, hogy a városközponti felület természetközeli fás, dombos látványt kapott, a Bolyki elágazásban folytatódott a munka. Szalay Benjámin grafikus egy napfelkeltét szimbolizáló látványtervet valósított meg. 

A csomópontban nagyjából egy évvel ezelőtt készült el az a támfal, amely a gyalogos és az autós közlekedést tette biztonságosabbá, hiszen a Vasvár hegy esetleges mozgását sikerült ezzel megakadályozni.

Szavazhattak rá

A szürke felület most már a múlté. Zsuponyó Anett alpolgármester, területi képviselő négy látványtervet tett közzé a közösségi oldalán, amire a lakosság szavazhatott. Több mint ezren nyilvánítottak véleményt, a legnépszerűbb látványterv a központban, a második helyezett alkotást pedig a Bolyki elágazásban valósították meg.

- A zsalukövekből épült falak esetében nem kell előkészítő munkát végezni, a felületre gyakorlatilag egyből lehet festeni - tette hozzá Szalay Benjámin, grafikus. - Ezúttal is időjárásálló lélegző anyagot használtam, amely ápol, eltakar és még jól is mutat. Csakúgy, mint az előző helyszínen, itt is sokan álltak meg mellettem, az embereknek tetszik, amit a szürke fal helyett látnak.

A napfelkeltés kompozícióval kapcsolatban az is érdekesség, hogy ezen a részen valóban itt, a Vasvár hegy fölött kel fel a nap, így a reggeli órákban az emberek duplán is láthatják ezt a jelenséget. Janiczak Dávid polgármester pedig azt is elárulta, hogy a jövőben ez a munka nem áll meg. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.  

A város színesítését hosszú évekkel ezelőtt kezdték meg, de idén halad a legnagyobb ütemben. A közeljövőben a városi piaccsarnok szürke falai kapnak színes, vidám dekorációt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában