Celeb

2024.07.24. 17:00

Pataky Attila kifejtette véleményét a gyereket felrúgó karateedzőről

Közel egy hete vírusszerűen terjed a videó, amelyben Agócs Tibor karateedző súlyosan bántalmazott egy kisfiút a szolnoki kalandparkban.

Boon.hu

Pataky Attila

Fotó: Vajda János

A Magyar Karate Szakszövetség minden karateoktatási tevékenységtől véglegesen eltiltotta az edzőt. Megfosztották a mester címtől és dan fokozataitól, valamint visszavonták edzői engedélyét. Az ügy kapcsán több ismert személy is kifejtette véleményét, köztük Pataky Attila, az Edda frontembere, aki a Borsonline számára foglalta össze gondolatait.

Ahol az erőszak a fegyver, ott nagy a baj

– Magam is elindultam a kyokushinkai karate útján, és nem emlékszem, hogy a szabályok között vagy a karate lelkiségében szerepelt volna, hogy a tanítványokat fel kell rúgni. Az agresszió egy olyan út, ami sehová sem vezet, és éppen ez az, amit ez a sport zsigerileg nevel bele az emberbe. Ezt az eszmeiséget köpte szemen ez az ember, aki éppen e mögé a szép és nemes sport mögé rejtette a valódi énjét 

– nyilatkozta Pataky. 

Hangsúlyozta, hogy a sport, legyen az karate vagy bármi más, egy lehetőséget ad a példamutatásra. Edzőként, szavak nélkül is utat mutathat az ember azoknak, akik önmagukat vagy gyermeküket bízzák rá. Ha egy mesternek az egyetlen eszköze a rúgás, ütés, vagyis a fizikai erőszak marad, akkor ott nagy a baj, és erre derült fény a kalandparkban rögzített felvételen.

Az egész világot modellezi ez a tett

– Az egész világ azt teszi, amit ez az ember modellezett abban a fél másodpercben, amikor eldöntötte, hogy fizikai fölényét és képzettségét használja egy nyolcéves kisfiú fegyelmezéséhez. Az erős felrúgja a gyengét, a gyámoltalant. Elég csak körbenézni ezen a bolygón, és bárki megláthatja, miről beszélek 

– tette hozzá a rocker, aki bízik benne, hogy a gyermekbántalmazó edző példás büntetést kap majd tettéért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában