boon.hu video

2024.07.22. 14:00

Rendet tesznek a Győri kapuban (fotókkal, videóval)

Hétfőn délelőtt a Győri kapui városrészen tartott bejárást Hollósy András, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetőivel.

Gárdonyi Edina

A helyszínen egyeztettek

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A képviselő a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) igazgatójával, Szabó Ferenccel és Lengyel Rolanddal, a MIÖR szakmai igazgatóhelyettesével egyeztetett a bejárás során.

A választási kampányban tett ígéretek egyik eleme az volt, hogy rendet tesznek a Győri kapuban, ennek egyik legfontosabb része, hogy nyár végétől rendész járőr páros járja a környéket

 – tájékoztatott Hollósy András. Hozzátette, hogy nemcsak munkaidőben, hanem egész nap jelen lesznek a rendészek a városrészben, növelve ezzel az itt élők szubjektív biztonságérzetét. A rendész járőrők közvetlenül elérhetőek lesznek, sok ügyben tudnak majd intézkedni.

A Szent Anna tér kiemelt terület

Az elmúlt években sok problémát okozott a Szent Anna tér közbiztonsági helyzete. Sok panasz érkezett  elsősorban az utcán élőkkel, a társadalmi normákat be nem tartókkal kapcsolatban. Gyakran kéregetnek, vegzálják a templomba, bevásárlóközpontokba járókat 

– ismertette a képviselő.

A probléma megoldása nem egyszerű, ezért Hollósy András a nyár végén társadalmi egyeztetést kezdeményez a Vöröskereszttel, a római katolikus egyházzal, a rendőrséggel és az önkormányzati rendészettel, hogyan lehetne átfogóan és a társadalmi kérdéseket is figyelembe véve ezt a kérdést megoldani.

Ez nemcsak rendészeti, hanem társadalmi kérdés is, viszont zavarja az itt élők mindennapjait. Örömmel tölt el, hogy a választási kampányban tett ígéretünk – miszerint rendet teszünk a Győri kapuban – legfontosabb lépései már nyár végétől megvalósulnak. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a Győri kapu rend szempontjából is élhető városrész legyen

 – zárta szavait a képviselő.

További videós tartalmainkért keresse fel youtube csatornánkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában