Újrázhat az igazgató

2024.08.29. 14:57

Exkluzív: Béres Attila köszöni a bizalmat

A régi igazgató maradt a Miskolci Nemzeti Színház élén. Béres Attila ígéri, megpróbál megfelelni a hihetetlen felelősségnek, szeretetnek, melléállásnak, és a lehető legjobb tudással vezetni, irányítani továbbra is a színházat.

Hajdu Mariann

Újra öt évre Béres Attila lesz az igazgató Fotó: Vajda János

Béres Attilát, a Miskolci Nemzeti Színház jelenlegi igazgatóját választotta újra zárt ülésén a miskolci közgyűlés, azaz ő folytathatja tovább a megkezdett munkát a következő öt évben.
Béres Attila 2010 óta áll a színház élén, amelyet egy öttagú művészeti tanáccsal közösen igazgat. Bár zárt ülésen döntöttek a képviselők, információink szerint a képviselők pártállástól függetlenül, egyhangúlag támogatták a jelenlegi igazgatót.

Nagyon jólesett, és elmondhatatlanul örülök a döntésnek, mindenen túl azért is, mert egyhangúlag szavaztak mellettem a képviselők. Katarzisszerű az élmény, és azt érzem, hogy 201 éve nem véletlenül épp itt, Miskolcon épült meg az ország első kőszínháza, mert egy kultúrát, a színházat szerető városról van szó. Már az itt eltöltött tíz év is ezt bizonyította, hogy Miskolc színházszeretete mindenek feletti

 – fogalmazott portálunk kérdésére a régi-új színházigazgató. Úgy folytatta, ígéri, hogy megpróbál megfelelni ennek a hihetetlen felelősségnek, szeretetnek, melléállásnak, és lehető legjobb tudással vezetni, irányítani a színházat.
Kérdeztük, véglegesnek számít-e a döntés. A pályázatról a jelenlegi összetételű közgyűlés döntött, amely október 1-én feloszlik, és új közgyűlés kezdi a munkáját. Elképzelhető-e ilyen esetben, hogy újra kiírják a pályázatot?
Béres Attila szerint a mostani nem lehet más, mint végleges döntés. Ezt pedig megerősíti az, hogy minden képviselő egyöntetűen mellé állt, 100 százalékban neki szavaztak bizalmat.
A jelenlegi igazgató megbizatása eredetileg 2025. január 31-ével megszűnt volna, pályázatot írtak ki a posztra. Ketten pályáztak, Béres Attilán kívül Horváth Ádám operaénekes, aki bő tíz évvel ezelőtt már Miskolcon a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Miskolci Kulturális Központ ügyvezető igazgatójaként is dolgozott. Őt is kérdeztük, hozzáfűzné-e véleményét a döntéshez, de mint mondta, nem kívánja kommentálni a történteket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában