Figyelem!

2024.08.13. 15:30

Miskolci Nemzeti Színház: Három premier is lesz szeptemberben

Ahogy véget ér a nyár, a színházkedvelők számára kezdetét veszi az új színházi évad. A Miskolci Nemzeti Színház már szeptemberben három premierrel várja a közönségét.

Boon.hu

Szűcs Artúr rendezi az első bemutatót, a Csókos asszonyt.

Fotó: Sándor Judit

Béres Attila igazgató május elején - amikor kihirdették az új évadot - elmondta, hogy szeretnék megtartani azt a műfaji sokszínűséget és minőséget, amit a színház nézői a visszajelzések alapján megszoktak és értékelnek.

Először jön a Csókos asszony

Az évad első premierje szeptember 20-án lesz, amikor a Nagyszínházban Szőcs Artúr rendezésében mutatják be a Csókos asszony című operettet. Ez a darab már sok éve közkedvelt a magyar színházi repertoárban, és most Miskolcon is újra életre kel a közönség előtt.

Háromszor veri el Döbrögin

Másnap, szeptember 21-én két különböző stílusú és hangulatú előadás bemutatója vár a nézőkre. Debütál a Lúdas Matyi című zenés mesejáték Markó Róbert rendezésében. 

Pókfonálon 

Ugyanezen a napon a Játékszínben Rusznyák Gábor rendezésében bemutatják a Pókfonálon című kortárs színművet, amely különleges érdekességgel bír. A darabot korábban „A pók hálójában” címmel hirdették meg, de végül a címváltoztatás mellett döntöttek. A mű szerzője Alexandru Popa, a bukaresti Bulandra művészszínház vezető dramaturgja, aki dráma- és forgatókönyvíróként is elismert alkotó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában