Végre

2024.08.27. 08:30

Ma indulhat újra a forgalom a Keleti pályaudvarnál

A MÁV szakemberei megfeszített munkával igyekeznek helyreállítani a vasárnapi kisiklás miatti káoszhelyzetet.

Boon.hu

Munkában a helyreállító csapat

Fotó: Bruzák Noémi

Vasárnap a Keleti pályaudvaron történt szerencsés kimenetelű vasúti baleset, amelyben a Kolozsvár felől érkező Intercity öt kocsija siklott ki. Szerencsére senki nem sérült meg, de a vasúti forgalom megbénult.

Megszüntették az akadályt 

Hétfő kora délutánra mindegyik kisiklott kocsit visszaemelték, és a szakemberek megkezdték a vasúti pálya helyreállítását a Keleti pályaudvar bevezető vágányain annak érdekében, hogy ma már minden vonalról fogadhasson vonatokat a főpályaudvar, várhatóan korlátozásokra továbbra is kell számítani az érintett vonalakon.
A MÁV már előre közölte, hogy kedd reggelig a Keleti pályaudvar még biztosan nem indít és nem fogad vonatokat, az érintett vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak. Addig továbbra is elfogadják a vasúti jegyeket a lent jelzett BKK járatokon, valamint a helyjegymentesség is érvényben marad.

Megfeszített munka

A forgalom mihamarabbi újraindítása érdekében az éjszakai órákban nagygépes vágányszabályozást végeztek. Várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában