boon.hu video

2024.08.26. 15:43

Guzi Blankát köszöntötte Veres Pál - képekkel, videóval

A kiváló sportolót a vármegye székhelyének polgármestere köszöntötte.

Boon.hu

Az olimpiai negyedik helyezett Guzi Blankát köszöntötte Veres Pál, Miskolc polgármestere

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Miskolc ifjú büszkeségét, a párizsi ötkarikás játékokon kiválóan szerepelt öttusázót hétfőn délután hivatalában fogadta Veres Pál polgármester, aki méltatta az öttusában negyedik helyezést szerzett Guzi Blanka nagyszerű teljesítményét. 

Guzi Blanka és Veres Pál
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A közösség nevében 

– Régóta követem a pályafutását és biztos voltam benne, hogy fantasztikus eredményeket fog majd elérni – kezdte a bensőséges hangulatú eseményen a városvezető, majd így folytatta: –

 Azzal nyilván nem mondok újat, hogy az öttusa nehéz sportág, hiszen öt számban is maradandót kell produkálni a remek teljesítményhez. Blanka fantasztikus teljesítményének hozadéka is lesz, hiszen biztos vagyok benne, hogy a párizsi-versailles-i történtek után sok fiatal választja majd az öttusát. A város közössége nevében köszöntöm a versenyzőt és kívánok számára további pompás pályafutást. 

Veres Pál – aki szóba hozta Guzi Blanka első edzőjét, Fázold Henriket – ezt követően tárgyjutalmakat, díszes plakettet és festményt nyújtott át a DVTK huszonöt esztendős tagjának és bejelentette, hogy a város pénzjutalomban, 2.4 millió forintban részesíti a sportolót. A hivatal ovális termében tartott remek hangulatú eseményen szóba kerültek a francia fővárosban rendezett ötkarikás játékok történései és a műfaj eseményei, különös tekintettel arra, hogy a lovaglás most szerepelt utoljára az öttusa számai között. Guzi Blanka érdekfeszítő szavakkal idézte fel a viadal mozzanatait és a jövőre vonatkozó terveiről is tájékoztatást adott a város első emberének, valamint az érdeklődőknek: -

 Gyerekkorom óta olimpiai szereplésről álmodtam, most pedig átéltem a rendezvény légkörét a falutól kezdve a verseny színhelyéig. Azt, hogy mit éreztem, szavakkal le sem tudom írni. Talán annyi elegendő, hogy tizenötezer néző előtt adtam ki magamból mindent. Kis hiányérzet maradt bennem az elmaradt érem miatt, de éppen ezért erős bennem a motíváció a 2028-as, a Los Angeles-i játékokra. A számok közül kivett lovaglás nagy űrt fog jelenteni, kesergésnek persze már nincs helye. 

A kötetlen beszélgetésbe bekapcsolódott a kiválóság edzője, Kállai Ákos, aki kijelentésével némi derűt keltett: -

 Blanka nagyon tüzes, már edzene, ennek következtében vissza kell fognom. Most az ünneplés és a pihenés idejét éljük, majd újra munkához látunk, igen, a XXXIV. olimpia fellépés reményében.

További videós tartalmainkért keresse fel youtube csatornánkat itt.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában