Élmények

2024.08.19. 17:47

Gyerekek az Edelényi Rendőrkapitányságon

Táborozó gyerekek látogatták meg az Edelényi Rendőrkapitányságot.

Boon.hu

Forrás: BAZ VRFK

A gyerekek először kicsit megismerkedhettek a kapitánysággal, majd „Robo”-val, a rendőr robottal, akitől hasznos bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat kaptak.

Később az egyik rendőrnő reggeli tornán mozgatta át a gyerekeket, ami után rajzfilmvetítés következett Pityke őrmester "A nyár veszélyei", KRESZ mesefilmeket nézték meg, amikből hasznos ismeretekre tehettek szert.

Forrás: BAZ VRFK

A filmvetítés után következett a kutyás, motoros, rendőrautós bemutató. A gyerekek megtekinthették és kipróbálhatták a rendőrségi járműveket. A kutyás rendőr egy rövid bemutatóval készült számukra, ahol a négylábú kolléga mutatkozott be nekik.

A gyerekek egy kerékpáros KRESZ pálya ügyességi versenyen mérhették össze a tudásukat. A legügyesebbeket ajándékokkal jutalmazták. A versenyzést követően egy bűnügyi technikus tartott nekik érdekes bemutatót a szakmáról, és a gyakorlatban is kipróbálhatták kicsit, hogy milyen feladatokat lát el egy ilyen szakember a hétköznapokban.

Végül megtekintették az Edelényi Rendőrkapitányság előállító helyiségét, a fogdát.

Forrás: BAZ VRFK

"A délelőtt zárásaként mindenki névre szóló emléklapot kapott egy kisebb ajándékcsomaggal, hiszen nagyon ügyesen, aktívan szerepeltek a nyílt napon. Reméljük, hogy élményekkel telve távoztak tőlünk! Mi mindenképpen szép emlékeket szereztünk a velük töltött idő során. Jövőre visszavárjuk őket!" - számolt be közösségi olalán a vármegyei rendőr-főkapitánság. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában