boon.hu video

2024.08.03. 16:00

Hangulatos régiségvásárt tartottak Tokajban – fotókkal, videóval

Igazi kincsekre lehetett lelni a belvárosban rendezett régiségvásáron. Az esemény szervezői elmondták, hogy egyre több kereskedő érkezik a városba erre a napra.

Boon.hu

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A Tokaji ZSIBongás - Régiségpiac és Zsibvásár nevű eseményt rendezték meg szombaton a Paulay Ede Színház melletti parkolóban. A kissé borús idő ellenére ellepték árusok és vásárlók a teret. Szobrok, tányérok, könyvek és megannyi antik tárgy várta az érdeklődőket egész nap.

Rengeteg kereskedő

A Tokaj Kincsei Egyesület elnöke, Kerekes Sándor elmondta, már negyedik alkalommal szervezik meg az eseményt, amit hagyományteremtő és közösségépítő céllal hoztak létre. 

Többen jönnek ki a vásárra úgynevezett zsibisek, akik helyi lakosok és már nem használt, de jó állapotú dolgokat árulnak

 – mondta. 

Azt is elárulta, hogy a korábbiakhoz képest sokkal több kereskedő jelentkezdett be a vásárra. 

50-60 közé tehető a kereskedők száma, akik ma kilátogattak a portékáikkal

 – mutatott rá. Az eseményen kézműveskedni is lehetett és akik a nézelődés alatt megéheztek, azokat gasztronómiai ínyencségekkel várták. 

Messzebbről is érkeznek

Portálunk beszélt olyan kereskedővel, aki Miskolcon is fog árulni vasárnap. 

A Dunántúlról érkeztünk erre a két napra, hiszen Miskolcon holnap rendezik meg a vásárt, így ma Tokajban, holnap pedig ott fogunk árulni

 – osztotta meg. 

Azt is elmondta, hogy már másodszorra járnak Tokajban. „Legutóbb tavasszal voltunk itt és mivel nagy sikere volt a vásárnak, így nem volt kérdés, hogy most is eljövünk” – hangsúlyozta. 

Kincseket találnak

Kovács Mária, helyi lakos nézelődni érkezett a térre. „Nagyon kedvelem a régiségeket, sajnos Miskolcra csak ritkán jutok el, de nézelődni mindenképp el szerettem volna jönni, ilyenkor mindig nosztalgikus hangulatba kerülök” – mondta. Portálunk megkérdezte, hogy a nézelődés mellett van-e olyan antik dolog, amit szívesen vásárolna. Azt válaszolta, hogy egy-egy könyvet szívesen venne, mert nagyon szeret olvasni. 

„Sokan nem tudják, de igazi kincseket lehet ilyenkor találni szinte fillérekért, márcsak ezért is érdemes kilátogatni erre az eseményre és azért is, mert nagyon hangulatos a város szívében. Az esemény szervezői elmondták, hogy a régiségvásár elkezdte kinőni a klasszikus „vidéki” vásárt, hiszen egyre többen érkeznek az ország különböző pontjairól, ilyen például Győr, Budapest és más Dunántúli település is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában