Helyi közélet

2024.08.14. 18:00

Huszonöt éve dolgoznak Miskolc és a régió népszerűsítéséért - képekkel

A Tourinform Miskolc irodája augusztusban ünnepli negyedszázados működését. Ebből az alkalomból mini kiállítást rendeztek és a cikk végén egy különleges júliusi rekordot is megismerhetnek olvasóink.

Gárdonyi Edina

Kirakat kiállítást nyitottak a 25 éves miskolci Tourinform irodában

Tóth-Bodnár Krisztina, a Tourinform irodát működtető MIDMAR Kft. ügyvezetője köszöntő beszédében elmondta, hogy a 25 év apropóján összeállított mini kiállítás felidézi az iroda arculatváltozásait és korszakait. 

tourinform001
Az idegeneket és a miskolciakat is várja a Tourinform Iroda Miskolcon
Fotó: Vajda János

Egy gyönyörű, de nehéz hivatás

Ami talán még fontosabb, hogy a tárgyak mögött történetek és emberek vannak. A miénk egy nagyon szép, de nem könnyű szakma, hiszen amikor tombol a nyár, és az emberek többsége utazik, a turizmusban dolgozók minden nap keményen dolgoznak azért, hogy a vendégek elégedettek legyenek

 – mondta az ügyvezető. Hozzátette, hogy a kedvesség és a mosoly a legfontosabb ebben a szakmában, de cserébe a legnagyobb ajándék, hogy ők is minden nap kapnak köszönetet és mosolyt.

25 nap 25 különleges pillanat

Kupcsik Sarolta, a Tourinform Miskolc irodavezetője, a mini kiállítás megálmodója és létrehozója kapcsolódott Tóth-Bodnár Krisztina szavaihoz és ő is kiemelte, hogy mennyire fontos a beszélgetés és a mosoly a turizmusban. Felidézte, hogy az elmúlt héten egy vendég zárás után két perccel bekopogott hozzájuk, hogy megköszönje az ajánlásokat és elmondja milyen szép Miskolc. 

Az ilyen pillanatok visszaigazolják a munkánkat 

– tette hozzá. A mini kiállítás – vagy kirakat-kiállítás – úgy van elhelyezve, hogy nyitvatartási időn túl is megnézhessék az érdeklődők a kirakaton keresztül. A születésnapi ünnepségsorozat már elkezdődött a Miskolc TDM Facebook oldalán ahol 25 napon keresztül 25 poszt különleges pillanatokat villant fel.

Száz százalékos teljesítmény

A kiállítást Molnár Anita, a Visit Hungary Tourinform Koordinációs iroda vezetője nyitotta meg, aki elmondta, hogy a 89 iroda közül a miskolci iroda az elmúlt öt évben a teljesítmény-értékelő rendszerükben száz százalékot teljesített, ami azt jelenti, hogy minden feladat kifogástalanul van elvégezve. Kiemelte, hogy egy ilyen gyűjteményben benne van az egész Tourinform életérzés, ami kihívásokkal teli, de nemes feladat. 

Miskolcon huszonöt éve egy elkötelezett csapat minden nap kinyitja az ajtót, és a vendégek rendelkezésére állnak, azért dolgoznak, hogy elégedetten távozzanak a városból. 

 

Mi azért dolgozunk, hogy a turizmus fejlesztésén keresztül megosszuk Magyarország történetét és megosszuk Magyarország iránt érzett szeretetünket

 – idézett zárásként a Nemzeti Turizmus Stratégiából.

Júliusi rekord

Kupcsik Sarolta irodavezető portálunknak elmondta, hogy 15 éve a Tourinform iroda dolgozója és öt éve az iroda vezetője. A kiállítással az irodára és magára a Tourinform hálózatra is fel szerették volna hívni a figyelmet, hiszen egy nagy család tagjának lenni – mint a Tourinform – számos előnnyel jár. Hozzátette, hogy Miskolc is nagy és turisztikailag jelentős, de összesen 61 település tartozik az iroda gyűjtőterületéhez. Elmondása szerint mindig az augusztus a legerősebb hónap a vendégszámot, az irodába látogatók számát és a küldő országok számát tekintve is. 

Ezzel kapcsolatban megosztotta olvasóinkkal, hogy júliusban különleges rekordot értek el, mert csak a Tourinform Miskolc irodában 41 országból voltak vendégek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában