Megismerhetők a részletek

2024.07.09. 18:00

A miskolctapolcai miniszobrok titkos életére derül fény szombaton

A miniszobrokat mutatják be a Tourinform iroda garantált városnéző sétáján szombaton.

Rövid idő alatt nagyon népszerűkké váltak a pici szobrok Miskolctapolcán

Fotó: Bónusné Nánási Regina

Miskolctapolcára vezet a Tourinform Miskolc szombati garantált sétája, ahol a megújult parkrendszer miniszobrait fedezhetik fel az érdeklődők idegenvezető segítségével, írta közleményében a miskolci városháza sajtóosztálya. Mint írták: a rekkenő hőség sem állíthatja meg a Tourinform iroda garantált városnéző sétasorozatát: július 13-án 10 órától a Barlangfürdőhöz vezető Barabits sétánytól indul az a séta, ami a parkban megtalálható miniszobrokon keresztül ismertet meg Miskolc múltjával, ikonikus értékeivel, látnivalóival. 

Alternatív tanösvény

A tavalyi parkfelújításnak köszönhetően 15 miniszobrot helyeztek ki a sétányok mellé, melyek közvetlen vagy átvitt formában mind kapcsolódnak a város életéhez és bejárásuk egy alternatív tanösvényként szolgál. A séta kezdőpontja a június elejétől a hét minden napján nyitva tartó Hello Miskolc turisztikai információs iroda, ahol egyébként helyi ajándéktárgyak vagy a Miskolc Pass turisztikai kártya megvásárlására is lehetőség van. A várható kánikulára való tekintettel a közel 1,5 órás programon mindenki saját felelősségére vesz részt, tájékoztattak a szervezők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában