Színház

2024.08.29. 15:20

Így mondta el a jó hírt a társulatnak

Miskolc Vármegyei Jogú Város képviselőtestülete Béres Attilát szavazta meg újra a színház élére, így újabb öt évig ő vezetheti a miskolci teátrumot a Művészeti Tanáccsal közösen.

Boon.hu

A Művészeti Tanács közepén Béres Attila színházigazgató

Fotó: MNSZ

– Az elmúlt időszakban sokszor mondtam: meggyőződésem, hogy ezért a közösségért, ami ebben a színházban és ebben a városban van, bármit érdemes a vezetőknek vállalni. Bármilyen harc, küzdelem és nehézség könnyen vállalható egy ilyen közösségért – fogalmazta meg gondolatait a társulat előtt az igazgató augusztus 29-én, amikor a városi közgyűlésen kiderült: 2030. január 31-ig újabb öt évre ismét ő lesz a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. 

– Újabb öt évig vezethetjük mi a színházat. Mi, hiszen nemcsak nekem szavaztak bizalmat, hanem a Művészeti Tanácsnak, így Keszég Lászlóval, Rusznyák Gáborral, Szabó Mátéval és Szőcs Arturral, és persze Cser Ádámmal és Kozma Attilával újabb öt évig folytathatjuk azt a munkát, amit sok évvel ezelőtt elkezdtünk. Értetek, a társulatért, a városért, ezért a közösségért. Az igazgatóválasztás folyamatának, a várakozásnak a legmeghatóbb pillanata számomra az augusztus 22-i társulati szavazás volt, melyen a társulat 98%-a engem támogatott. Ígérem, hogy a továbbiakban is igyekszem megfelelni nektek 

– zárta gondolatait meghatódva Béres Attila.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában