Ülésezik a közgyűlés

2024.08.29. 09:00

Színházigazgatót választanak ma

Ma ülésezik a miskolci közgyűlés, a napirendi pontok között a színiigazgató megválasztása is szerepel.

Hajdu Mariann

A színházigazgatói pályázat jelentkezőinek meghallgatása július 22-én. Horváth Ádám operaénekes, Béres Attila rendező

Fotó: Vajda János

Jövő év január végén megszűnik a Miskolci Nemzeti Színház ügyvezetőjének megbízatása. A pályázati kiírás május 9-én jelent meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium honlapján, két pályázat érkezett be a megjelölt határidőig, Béres Attiláé, a színház jelenlegi igazgatójáé, valamint Horváth Ádám operaénekesé, akit sokan ismernek Miskolcon, hiszen bő tíz évvel ezelőtt a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Miskolci Kulturális Központ ügyvezető igazgatójaként dolgozott. 
A két jelölttel interjút készített portálunk.  Horváth Ádám hangsúlyozta, fontosnak tartja az operafesztivál újbóli megrendezését Miskolcon. 

Úgy gondolom, hogy a vitathatatlan eredményekhez még sokat lehet hozzátenni. Más látásmódot, vagy a megvalósítás még kifinomultabb és alaposabb módját

 – fogalmazott a terveivel kapcsolatban Elmondta még, Miskolcon született és ismét itt él, biztos nem pályázna se Szegedre, se Debrecenbe igazgatónak, a Miskolci Nemzeti Színház viszont szívügye.

Bizottságok véleményezték

Béres Attila lapunknak így fogalmazott: 

Közel tíz éve vezetem a színházat, bízom benne, hogy az elért eredmény, a szakmai munka ereje mindennél erősebb, és ez esik latba a döntésnél. Ez öt ember közös eredménye, hiszen a színházat öten, egy művészeti tanács vezeti, és ugyanúgy tervezzük folytatni a munkát, ahogy elkezdtük. A társulat önmagában bízik.

A mai napon a miskolci önkormányzat rendkívüli ülésén zárt ülésen dönt az igazgatói pályázatokról. A mai döntést két korábbi esemény előzte meg. A pályázatokat előbb egy szakmai bizottság véleményezte, amely július 22-én ült össze. Véleményük ismeretében Miskolc önkormányzata közgyűlésének köznevelési, kulturális, turisztikai és sport bizottsága véleményezte a pályázatokat, ezt az ülést kedden tartották meg. A két bizottsági vélemény ismeretében szavaznak ma a képviselők, hogy ki legyen a miskolci színház igazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában