Rongálás

2024.08.24. 07:00

Nehezen viselik a kerékpártárolók Miskolc utcáit – fotókkal

Egyre több újonnan kihelyezett kültéri eszköz esik vandalizmus áldozatává.

Ujlaki Attila

Már csak a lyukakat látni a burkolatban Fotó: ÉM

Az augusztus 19-én a Széchenyi utca 22. számnál lévő megrongálódott kerékpártároló miatt a Városgazda, a szokásoknak megfelelően, megteszi a hatóságok felé a bejelentést – írta megkeresésünkre a miskolci városháza sajtóosztálya annak kapcsán, hogy milyen lépéseket tettek a héten megrongált kerékpártároló ügyében. Portálunk korábban többször írt arról, hogy a nemrégiben kihelyezett utcai eszközökkel több probléma is akadt a városban. Többek szerint balesetveszélyesek, de olyanok is akadnak, akik azt mondják, hogy alig használják őket. Illetve már nem ez az első eset, hogy vandalizmus áldozatává esnek az eszközök.

Pótolják majd

A kihelyezésük után a boon.hu megkereste a városháza sajtóosztályát. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen szempontok alapján választottak helyszínt a kerékpártárolók kihelyezésére. A sajtóosztály Szunyogh László főépítész válaszát küldte el, aki azt írta: 

A főutcai kerékpártárolók elhelyezésénél törekedtünk a sétálóutcai szakasz egyenletes ellátására, de figyelembe kellett venni a kiülős teraszokat, a közműaknákat és a közlekedési viszonyokat.” Hozzátette: ez utóbbiak jelentősen befolyásolták az egyenletes kioszthatóságot, de ahol lehetett, ott az egyenletességre törekedtünk az elosztásnál. A mostani pórul járt kerékpártárolóról azt írta a városgazda, hogy „a sérült elemet eltávolítja, majd amikor megérkezik az új tároló, akkor felszereli.

A megrongált kerékpártároló a belvárosban
Fotó: FB

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában