Figyelem!

2024.08.12. 07:00

Életmentő lehet, hogy külföldi utazás előtt biztosítást kössünk

Nyáron egyre többen utaznak külföldre, ahol óriási szerepe lehet a balesetekre és betegségekre, poggyászokra vonatkozó biztosításnak. Felvetődik a kérdés: mennyire kötnek biztosítást a külföldi utazásokra készülők?

Édes Richárd

Az önfeledt szórakozás egy jó biztosítás tudatában még kellemesebb lehet

Forrás: Getty Images

A külföldi utazások előtt kötendő biztosításokról, az ezzel kapcsolatos utazói szokásokról, magatartásról kérdeztünk miskolci utazási irodákat. 

 Török utazáson életmentő műtét

A miskolci Globus Travel ügyvezetője, Fekete-Angyal Enikő szerint az ügyfeleik megkötik a külföldi utazások előtti biztosítást, mert tudják, hogy milyen sokba kerül egy külföldi betegség. 

Tekirdag's beaches on a hot summer day
A tengerpart nemcsak élvezeteket, veszélyeket is tartogathat a turistáknak
Forrás: Getty Images

A Globus Travel repülős családi utazásokat szervez, ezek értéke általában 1 milliós nagyságrendnél kezdődik. Az ügyvezető szerint a külföldi utakra vonatkozó biztosítás nagyon hasznos tud lenni, ha bármilyen váratlan egészségügyi probléma merül föl:

Két hete egy család Törökországba utazott velünk. A 8 éves kislányuknak bélcsavarodása lett, és életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani egy török kórházba a hazautazás előtti napon. Volt biztosításuk, így minden szerencsésen alakult. Szinte minden évben van hasonló ügy, ezért is javasoljuk nekik mindig az utazás előtti biztosítást.

A Globus Travelnél kétfajta biztosításra összpontosítanak az ügyfelek:

„Mindegyikük megköti az útlemondási biztosítást. Mert könnyen megtörténhet, hogy hirtelen betegség, valamilyen balesetet miatt le kell mondani az utazást, és ebben az esetben természetesen visszajár a befizetett összeg. A másik biztosítási kategória a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, erre ügyfeleink körében 80%-os a kötés. Ritka pillanat, hogy valaki nem kéri, mert ez tényleg egy elenyésző összeget jelent az út árához képest.” 

A Globus Travelnél a nyári időszakban elsősorban Törökország, Görögország, Spanyolország, Olaszország a célpont, de Máltát, Tunéziát, Egyiptomot is gyakran választják az ügyfeleik. 

Az ügyfelek 95 százaléka megköti

Obritovics Márta, a Miskolc Travel 2000 Kft. ügyvetője szerint az utazás előtt ügyfeleik 95 százaléka megköti a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást. Kisebb számban jellemző, hogy extrém sporttal kapcsolatos balesetekre is biztosítást kötnének, úgymint a vízisportok vagy a búvárkodás, de lehetséges a a sportkiegészítő szolgáltatás is, ami kiterjed a búvárfelszerelésekre, kerékpárra, horgászfelszerelésre is. Ezenkívül léteznek kedvezmények a csoportok és a családok számára, sőt még autókra is.

Az utazók elsődleges célpontja a Miskolc Travel 2000-nél Törökország, ezt követi Egyiptom, Spanyolország és Görögország. 

Cruise ship tourism in Turkiye's Izmir
Törökország kedvelt turistacélpont Magyarországon
Forrás: Getty Images

Arra hívjuk fel utasaink figyelmét, a külföldi utazásra készülőket és a velünk utazóknak, hogy mindenképpen kössenek biztosítást, mert a nyaralás idején bármi megtörténhet. Egy óvatlan pillanatban az ember elcsúszhat, megfájdulhat a torka, vagy víz mehet a fülébe. Komolyabb sérülésnél pedig nagyon költségesek a kórházi ellátás díjai külföldön

 - hívta fel a figyelmet az utazás kockázatos oldalára. Az utak lefoglalásakor mindig javasoljuk az útlemondási biztosítás megkötését is, mivel sok esetben több hónap is eltelik, mire az utazás megvalósul, így ez alatt az idő alatt történhetnek megbetegedések, ami az utazás lemondását eredményezheti, ebben az esetben 100% -ban visszakaphatják a befizetett részvételi díjat. Több biztosító társasággal állunk kapcsolatban és azon belül is van lehetőség különböző tarifacsomagokat választani, így egy átlagos napi biztosítás díja fejenként napi 800 forint körül van. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában