Pótfelvételi

2024.08.07. 13:00

Nem vették fel? Vagy most jött rá, hogy tanulna? Szerda, azaz ma éjfélig még jelentkezhet egyetemre!

A pótfelvételi során már csak egy képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek.

Boon.hu

Ők már végeztek: diplomaosztó a Miskolci Egyetemen

Augusztus 7-én, azaz ma éjfélig lehet benyújtani a jelentkezést a pótfelvételi eljárásban elektronikusan, a felvi.hu felületén keresztül. A 2024. július 30-án indult pótfelvételi eljárásban idén is több mint nyolcezer állami ösztöndíjas helyet hirdettek meg az intézmények.

Ezt is fontos tudni!

A jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges, valamint az intézmények által kért dokumentumokat augusztus 7-ig a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni, a jelentkezési űrlapok kitöltésével egy időben, ma éjfélig le is kell zárni (hitelesíteni) a jelentkezést. Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek.

A Miskolci Egyetem is több lehetőséget hirdet meg, minden karán láttunk meghirdetett szakokat, államilag finanszírozott és önköltséges képzésekből egyaránt válogathat a jelentkező. A felvi.hu adatai szerint 491 államilag finanszírozott helyre lehet jelentkezni, a műszaki karokra 161 fő, informatikára 100, pedagógusképzésre még 100 jelentkezőt tudnak felvenni.  90 jelöltnek orvos- és egészségtudomány szakterületen, 10-nek pedig természettudományos szakterületen van esélye, hogy elkezdje tanulmányait szeptembertől. 

A Tokaj-Hegyalja Egyetemen is lehetőség van pótfelvételire, de ahogy láttuk,  állami finanszírozott képzésre már nem lehet jelentkezni, csak önköltséges képzésekre.

A felvételi döntés 2024. augusztus 29-én várható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában