Folytatódik

2024.08.29. 10:06

Ezt lépte a tűz és a bűz miatt a képviselő-testület

A közelmúltban történt tűzeset és szaghatás hatására Sajóbábony önkormányzatának képviselő-testülete rendkívüli ülést tartott az érintett cégek képviselőivel. Több intézkedést is meghoztak, hogy a jövőben elkerüljék a hasonló eseteket.

Gárdonyi Edina

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Dr. Szilva István, Sajóbábony polgármestere néhány nappal ezelőtt nyilatkozott a boon.hu-nak azzal kapcsolatban, hogy milyen óvintézkedések vannak arra az esetre, ha egy katasztrófa a lakosságot is érintené. A szerdai rendkívüli ülésen a képviselő-testület négy intézkedést is elrendelt.

Felülvizsgálják az érintett cégek működését

A sajóbábonyi polgármester a környező települések vezetőivel közösen egyeztető tárgyalást kezdeményez a Kormányhivatal vezetőjével és az illetékes szakhatóságokkal az érintett cégek működésének felülvizsgálatáról.

Független vizsgálat és kontrollcsoport

Független, akkreditált cég vizsgálja a Sajóbábonyban és környékén érezhető szaghatásokat. Öt főből álló kontrollcsoportot hoznak létre. A kontrollcsoport tagja két önkormányzati képviselő és három sajóbábonyi lakos, akik esetenként jogosultak – az érintett cégek közreműködésével – a területükre belépni.

Közmeghallgatást tartanak

Szeptember 17-én közmeghallgatás lesz a településen, ahol jelen lesznek az érintett cégek vezetői és a szakhatóságok képviselői. A közmeghallgatás témája a településen tapasztalható szaghatások eredete.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában