Mérleg

2024.08.01. 13:00

Ennyi hallgatót vettek fel a sárospataki egyetemekre

Sárospatakon már két felsőoktatási intézmény is kínál lehetőségeket a továbbtanulni vágyóknak.

Gárdonyi Edina

Tokaj-Hegyalja Egyetem

Fotó: Ripka Gergely

Minden eddiginél több hallgató kezdheti meg tanulmányait ősztől a Tokaj-Hegyalja Egyetemen, Sárospatakon. A 2021-ben megalakult Egyetem számára hatalmas mérföldkő, hogy 364 elsőéves hallgató kezdi meg náluk tanulmányait szeptemberben. Az Egyetem közleménye szerint 2022-ben 38 nappali tagozatos hallgatójuk volt 215 levelezős mellett, és 43 oktatóval rendelkeztek. 2024-ben már 195 nappalis és 764 levelezős hallgatóval, valamint 47 oktatóval folyt a munka az egyetemen. A fejlesztési ütemtervük 2024-re 600 hallgatót írt elő, amit a várható 959 fős létszám jelentősen meghalad.

Lelkészek lesznek

A Sárospataki Református Hittudományi Egyetemen a 2024-es rendes felvételi eljárásban a következő eredmények születtek:

Szociális munka alapképzési szakra 33 hallgató nyert felvételt, teológia szak lelkész szakirány osztatlan mesterképzésen 8 hallgató, teológia mesterképzésen 3 hallgató, katekéta – lelkipásztori munkatárs alapképzésen szintén 3 hallgató kezdi meg tanulmányait. Ezeken túl református közösségszervező alapképzési szakra 10 fő, diakónia alapképzési szakra pedig 5 fő nyert felvételt – tájékoztatta portálunkat Nagyné Füle Tímea, a Hittudományi Egyetem tanulmányi előadója.

A pótfelvételi eljárás során mindkét egyetem hallgatói létszáma növekedhet a továbbiakban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában