boon.hu video

2024.08.26. 07:00

Hatalmas sikert aratott a negyedik Artúr Napok Fesztivál Szerencsen – fotókkal, videóval

Három nap felhőtlen szórakozás, közösségi élmény és kulturális kavalkád: ez volt a negyedik Artúr Napok Fesztiválon.

Ujlaki Attila

Hooligans koncert az Artúr napok rendezvényén

Fotó: Vajda János

Az idei évben is megrendezték a Szerencsi Artúr Napok Fesztivált, amely három napra a kulturális élmények, szórakozás és közösségi összetartozás központjává varázsolta a várost. A fesztivál, amely hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén zajlik, számos programot és koncertet kínált minden korosztály számára. Az idei esemény a várakozásokat is felülmúlta, ami a látogatók lelkesedésében és a helyszín hangulatában is megmutatkozott.

Egyedülálló élmények és felejthetetlen pillanatok

A rendezvényen résztvevők közül sokan kiemelték a közösségi élményt, amelyet a fesztivál biztosított számukra. Az első napon Ujlaki István és neje, lelkesen meséltek a tapasztalataikról.

 Már második éve látogatunk el az Artúr Napokra, és egyszerűen imádjuk. A programok változatossága és a hangulat tényleg páratlan. Az ember azt látja, hogy itt mindenki jól érzi magát. Az Edda-koncerten voltunk, és az egész tömeg együtt énekelte a dalokat. Olyan érzés volt, mintha egy hatalmas család része lennénk

– mondta. 

Kovács Dóra a fesztiválhangulatról mesélt a boon.hu-nak: 

Szerintem ez a fesztivál a legjobb dolog, ami Szerenccsel történhetett. Nem csak a helyiek, hanem sokan más településekről is ellátogatnak ide, és ilyenkor az egész város felpezsdül. A különböző kézműves standok, a helyi ízek, a gyerekprogramok – minden tökéletesen megszervezett

 – mutatott rá.

Kulturális sokszínűség és zenei kavalkád

A fesztivál ideje alatt több zenei stílus képviseltette magát a színpadokon, ami különösen népszerűvé tette a programokat. Az Artúr Napok zenei kínálata a népzenétől a rockig, a jazz-től az elektronikus zenéig terjedt, ezzel is garantálva, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. A fesztivál egyik fénypontja a vasárnap esti Tankcsapda koncert volt, amelyre több ezren gyűltek össze. Kovács Zoltán, egy helyi rockrajongó így emlékezett vissza a koncertre: 

Minden évben alig várom, hogy jöjjön az Artúr Napok, de az esti Tankcsapda fellépés mindent vitt! Az energiájuk, a dalok, a közönség reakciói – egyszerűen fergeteges volt! Azt hiszem, ez a koncert örökre emlékezetes marad mindannyiunk számára. Egyébként is szeretem, hogy ilyen színvonalas zenekarokat hívnak el ide, de az idei felhozatal tényleg elképesztő volt.

Helyi ízek és kézműves remekek

Az Artúr Napok másik vonzereje a helyi gasztronómia és a kézműves termékek bemutatása volt. A fesztiválon számos helyi termelő és kézműves vett részt, akik büszkén kínálták portékáikat a látogatóknak. A különféle ételek, borok és sörök ínycsiklandó választéka mellett kézműves édességek, sajtok, valamint különleges hentesáruk is megtalálhatók voltak a standokon. A Szerencsi Artúr Napok Fesztivál idén is bebizonyította, hogy a városban és környékén mennyire szükség van az ilyen közösségi eseményekre. A három nap során több ezer látogató fordult meg a rendezvényen, és mindenki egyetértett abban, hogy a fesztivál hangulata, a programok színvonala és a közösségi élmény felejthetetlen volt. Az Artúr Napok nem csupán egy fesztivál, hanem egy olyan esemény, amely összehozza az embereket, és lehetőséget ad arra, hogy egy pillanatra megálljunk és élvezzük az élet apró örömeit.

További videós tartalmainkért keresse fel youtube csatornánkat itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában