Meglepetésszerűen érkezett

2024.08.05. 12:30

A zsidó állam vallásügyi minisztere tett látogatást a miskolci hitközségen

Michel Malkieli megnézte a mikvét és a múzeumot

Michel Malkieli és Deutsch Miklós

Forrás: olvasó

Michel Malkieli, a zsidó állam vallásügyi minisztere tett látogatást a miskolci hitközségben. A magas rangú vendéget Deutsch Miklós, a Miskolci Zsidó hitközség elnöke fogadta. A vallásügyi miniszter a kíséretével együtt  nagy érdeklődéssel tekintette meg a  felújításra szoruló zsinagógát. Kifejezte őszinte  reményét, hogy hamarosan teljesen újjáépül, és nemcsak szakrális hanem közösségi célokat is szolgálhat a templom, mint a város kulturális örökségének egyik kincse.

 


Tetszett neki a  jelentős  állami támogatással rendbehozott mikve. Ez a miskolci  zsidó fürdő a maga nemében az egyetlen ilyen vidéki, felújított, és a legszigorúbb vallási rituális törvényeknek is megfelelő épület.
Michael Malkieli nagy érdeklődéssel járta végig a miskolci zsidó múzeumot is, és a vendégkönyvbe írva kifejezte elismerését a látottakról.

 


Deutsch Miklós elmondta, idáig a zsidó állam valamennyi nagykövete járt már Miskolcon, de ilyen szintű megtiszteltetésben még nem volt része a hitközségnek. Kiemelte azt is, hogy a minisztertől személyes meghívást kapott Jeruzsálembe, és azt is elárulta, hogy elfogadta a szíves invitálást, és hamarosan élni kíván a lehetőséggel. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában