boon.hu video

2024.09.09. 20:00

Érkeznek a kíváncsiskodók, akik sajnálják a szeretett Barlangfürdőt

Néhány sétáló és csendesen kávézó külföldi és helyi vendég - ez a látkép fogadott minket a Miskolctapolcai Barlangfürdő bejárata előtt.

Szőke Ariadné

Nézelődők a leégett Barlangfürdőnél Fotó: Vajda János

A Miskolctapolcai Barlangfürdő bejáratát közvetlenül fehér-piros szalaggal kerítették el. Az újra fürdőzni vágyó vendégek a bejárat előtt és az épülethez közel több ponton is tájékozódhatnak arról, hogy az Ellipsum Élmény- és Strandfürdőben vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait.

Az Erzsébet sétány büféi nyitva vannak és továbbra is várják a belföldi és külföldi vendégeket. Kérdésünkre a huszonkét éves Fodor Angelika válaszolt, aki a Park Büfé dolgozója. „Sajnos az elmúlt napokban jelentős mértékben csökkent a vendégek száma, így ebből adódóan a forgalom is, néhányan fagyiznak, kávéznak vagy kérnek egy limonádét, de nem fogyasztanak ettől többet. A külföldi vendégek közül főként a lengyel és szlovák turisták maradtak itt, akik az Ellipsum fürdőkomplexumot választják, illetve a környéken kirándulnak” – mondta. 

Egy kávézó előtt beszélgetésbe elegyedtünk egy nyugdíjas házaspárral, dr. Zsíros Lászlóné és férje Miskolctapolcán lakik. „Szívügyünknek tekintjük a Barlangfürdőt és nagyon sajnáljuk ezt a helyzetet. Reméljük, hogy minél hamarabb új fényében ragyog majd és bízunk benne, hogy a jövőben nemcsak a tetőszerkezetet, hanem magát a fürdőkomplexumot is korszerűsítik" – mondta a feleség.

A fiatalok átlátják a katasztrófa hátrányát

Több család is sétált a Barlangfürdő bejárata előtt. Ők kifejezetten azért jöttek, hogy megnézzék, milyen állapotban van a strandfürdő tetőszerkezete, mennyire károsodott. A negyvennyolc éves Ignácz Zoltán fuvarozó szintén helyi lakos, fiával és feleségével érkezett a leégett tetejű épülethez. „Gyakran jártunk ide fürdeni és sok emlék köt minket ehhez a strandhoz" – nyilatkozta lapunknak.

A Miskolci Egyetem hallgatói, a tizennyolc éves Karakas Petra és a tizenkilenc éves Határ Héli az órák közötti szünetben látogattak ki, hogy sétáljanak és igyanak egy kávét – a lányok nagyon sajnálják a történteket, mindketten elmondták a véleményüket, miszerint ez gazdasági szempontból is ki fog hatni a városunkra.

Összegezve elmondható, hogy a sétány és a strandfürdő közelében továbbra is lehet sétálni, korlátozó, tiltó táblákat nem látni. A katasztrófavédelem tulajdonában lévő drón pedig még mindig köröz az épület felett. Dojcsák Dávidtól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy folyamatos a tűzvizsgálat és az ezekből származó adatok ellenőrzése.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában