Vádemelés

2024.09.17. 16:00

Azzal fenyegette a feleségét, hogy láncfűrésszel kettévágja

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen kapcsolati erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt. A férfi a feleségét rendszeresen bántalmazta, láncfűrésszel kettévágással, felakasztással, arcának megcsúfításával fenyegette.

Boon.hu

Illusztráció.

Fotó: BOON

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi településen lévő családi házukban együtt élt feleségével és közös gyermekeikkel.

2019. évtől kezdődően kapcsolatuk megromlott, rendszeresen vitatkoztak, a vádlott becsmérelte, fenyegette, bántalmazta feleségét, emiatt esetenként 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Azt mondta a sértettnek, hogy megöli, kibelezi, megcsúfítja az arcát, felakasztja. A nő félelemben élt, többször elmenekült otthonukból.

Erdős területre vitte

2020. nyarán a vádlott feleségét gépjárművel egy erdős területre vitte, féltékenységből többször megütötte az arcát, a menekülni próbáló nőt hajánál földre rántotta, ököllel ütlegelte és azzal fenyegette, hogy felakasztja egy fára.

Ezen időszakban, otthonukban is féltékenységből vitát kezdeményezett, a sértettet pofon ütötte, majd elővette a láncfűrészt, és azzal fenyegette meg, hogy ketté fogja vágni.

A születésnapján is megtámadta

Augusztus végén azt mondta a sértettnek, hogy lelocsolja benzinnel és felgyújtja, ezek után a nő átmeneti otthonba elhelyezését kérte, de még visszament a vádlotthoz, aki 2021. december közepén, az ágyon fekvő sértettet mankóval ütlegelte, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozva.

A nő elköltözött, azonban 2022. augusztus közepén testvére borsodi településen lévő házában tartott születésnapon a vádlott megjelent, a sértettet itt is bántalmazta, fojtogatta, egy üveggel akarta megütni, cselekményében a családtagok akadályozták meg.

Börtönbüntetést javasolnak

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, tájékoztatta a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában