Letartóztatták

2024.09.16. 16:00

Döbbenet: lerángatott a lyukói buszról egy kiskorú lányt, hogy kirabolhassa

Letartóztatásba került az a fiatalkorú nő, aki két kiskorú sértett mobiltelefonját szerezte meg erőszakkal.

Boon.hu

Lerángatta a buszról hogy kirabolja a kiskorút

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2024. január 4. napján 15 óra 15 perc körüli időpontban gyermekével a Miskolc, Lyukóbánya városrész irányába közlekedő 16-os autóbuszon utazott. Itt tartózkodott a két kiskorú sértett is, akiket a gyanúsított szidalmazni kezdett.

A karjánál fogva húzta le a buszról

A Lackó-tanya elnevezésű megállónál a gyanúsított felszólította az egyik sértettet arra, hogy szálljon le, aminek a sértett nem akart eleget tenni, ezért a gyanúsított a sértettet a bal karjánál fogva, akarata ellenére lehúzta a buszról, majd egy közeli dombos részhez húzta magával. A másik sértett és két társuk félelmükben követték a gyanúsítottat és a társaságában lévő személyeket. Ekkor a gyanúsított verekedésre szólította fel a sértettet, és közölte vele, hogy vegye le a kabátját, majd a cipőjét is. A többiekkel is közölte, hogy „vagy telefon nélkül vagy csupaszon mentek haza”.

Átadták a telefonokat

Ezután a sértetthez fordult, akit - abból a célból, hogy a jelenlévő sértettek telefonját megszerezze - két alkalommal arcon ütött. A bántalmazást követően a sértett pulóverének a zsebéből kivette a sértett mobiltelefonját a hozzá tartozó töltővel együtt. Ezt követően felszólította a másik kiskorú sértettet is, hogy a nála lévő mobiltelefont, a hozzá tartozó töltőt és fülhallgatót adja át számára, mely követelésnek a sértett félelmében eleget tett. A gyanúsított a cselekményével az egyik sértettnek 28.000 forint, míg a másik sértettnek 10.000 forint kárt okozott. A gyanúsított cselekménye alkalmas két rendbeli rablás bűntette és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette megállapítására.

Hosszabb ideig rejtőzködött

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére róható kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés mértékére a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani. Ezt az a körülmény is erősíti, hogy a gyanúsított a hatóságok elől hosszabb ideig rejtőzködött. Fennáll annak a veszélye is, hogy az általa ismert sértettek befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítási eljárás lefolytatását.

A bíróság mindezek alapján egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amit javítóintézetben kell végrehajtani.

A végzés nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában