Vakmerő

2024.09.11. 17:15

Még kutyáját is ráuszította a rendőrökre

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki egy közúti ellenőrzés során rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre.

Boon.hu

Gazdáját végül könnygázzal hatástalanították

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pukhov K

Az ítéleti tényállás szerint a rendőrök 2023 augusztusában ellenőrzés alá vonták a 26-os számú főúton közlekedő vádlottat, akiről kiderült, hogy ittas állapotban vezette gépjárművét. Amikor a hivatalos személyek közölték a férfival, hogy előállítják a rendőrkapitányságra, és kiszállásra, valamint az autó bezárására szólították fel, a terhelt úgy tett, mintha eleget tenne az utasításnak, majd hirtelen lefejelte az egyik, őt közelről biztosító rendőrt. E mozdulattal a vádlott annak ellenére elérte a sértettet, hogy az próbált kitérni előle. A támadás során a rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ezt követően a vádlott kiengedte a vele együtt utazó kutyát a gépkocsiból és az állatot az intézkedő hivatalos személyekre uszította, majd verekedésre hívta őket. A rendőrök a férfival szemben könnyfakasztó gázt alkalmaztak.

 

 

Megbánta tettét

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés vétségében találta bűnösnek és 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott bűnösségre kiterjedő beismerő vallomását és megbánását, valamint büntetlen előéletét.

Az ítélet jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában