boon.hu video

2024.09.04. 18:13

Megnyitotta a tanévet a BorsodChem: a duális képzés egy sikertörténet (fotók, videó)

A BorsodChem Zrt., Magyarország egyik vezető vegyipari vállalata ünnepélyes keretek között nyitotta meg az új tanévet a duális képzésben részt vevő tanulók számára. A tanévnyitóra a vállalat kazincbarcikai központjában került sor, ahol az új és a már meglévő duális vegyésztechnikus tanulókat, valamint a felsőfokú duális hallgatókat köszöntötték.

Gárdonyi Edina

A BorsodChem Zrt. Duális Tanévnyitó Ünnepsége

Fotó: Vajda János

–  A 75 az idei évben egy mágikus szám – kezdte ünnepi beszédét Kruppa László, a BorsodChem Zrt. vezérigazgatója – hiszen a 2024/2025-ös tanévet ennyi duális képzésben részt vevő hallgatóval kezdi a vállalat, ami idén éppen 75 éves. Hozzátette:

A vállalat hosszú történelme a garancia arra, hogy az itt szerzett tudás megbízható alap, ami lehetőséget biztosít diákjainknak arra, hogy az ipar legmodernebb technológiáival ismerkedjenek meg. Az elmúlt tíz évben a BorsodChem rendkívüli növekedést mutatott és a folyamatnak nincs vége.

A legsportosabb munkahely

Hangsúlyozta, hogy cég tökéletes választás a duális képzésre és későbbi munkahelynek egyaránt. Szakmai fejlődésre van lehetőség, a bérek az országos és az iparági átlagokat is meghaladják, mindezek mellett egy összetartó, támogató közösség részévé válnak a munkavállalók. A duális képzésen túl ösztöndíjprogramot kínálnak diákjaik számára. Az ott dolgozók tanulmányait támogatják akár felsőfokú, akár doktori tanulmányok esetén. Garantált jutalom, prémiumrendszer, közösségi, sport és kulturális programok, csapatépítő tréningek színesítik az itt dolgozók mindennapjait. A sport tekintetében az élvonalban vannak, 2023-ban a BorsodChem lett Magyarország legsportosabb munkahelye. 

Értékes és hosszútávú lehetőséget kínálunk azoknak, akik velünk tanulnak és később akár munkavállalóink lesznek

 – zárta szavait a vezérigazgató.

Felelősség a jövő generációjáért

A duális vegyész tanulókat Gérus Béla, az Irinyi János Református Oktatási Központ szakmai főigazgató-helyettese köszöntötte:

A vegyészképzés az intézmény legnagyobb létszámú képzése. A BorsodChem példát mutat, hogyan vállal felelősséget egy vállalat a jövő generációjáért

 – hangsúlyozta. A duális képzés új távlatokat nyitott a tanulók előtt, hiszen gyakorlati, ipari környezetben tanulhatnak így valóban versenyképes tudásuk és készségeik lesznek a munkaerőpiacon. 

A vállalat saját munkaerő-utánpótlásának biztosításán túl hozzájárul Kazincbarcika megtartó erejéhez azzal, hogy tudását megosztja a jövő generációjával és helyben biztosít munkát számukra

 – zárta szavait a főigazgató-helyettes.

Még egyszer 75

Nemcsak a BorsodChem számára különleges a 75-ös szám, hanem a Debreceni Egyetem Természettudományi kara is idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját

 – mondta el Prof. Dr. Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar dékánja. A Debreceni Egyetem számára kiemelten fontos, hogy a hallgatók tudása versenyképes legyen, ennek elengedhetetlen feltétele az ipari szereplőkkel való szoros együttműködés. Hangsúlyozta, hogy a kazincbarcikai vállalat az egyik legfontosabb duális partnere a karnak. Végül a hallgatókhoz fordult: 

Ez a tudás, amit ebben a képzésben kaptok, olyan útravalót ad, amelyből egész hátralévő életetekben tudtok profitálni.

 

A Miskolci Egyetem vegyészképzése minden várakozást felülmúlt


Prof. Dr. Viskolcz Béla, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar Kémiai Intézet intézetigazgatója következett a köszöntők sorában:

Minden tanévkezdés egy utazás kezdete, ami mindig új és új kihívásokat hoz. Amikor elindítottuk a vegyészmérnök alapképzést, 20-30 hallgatóra számítottunk, ehhez képest ebben a tanévben 92 hallgató kezdi a vegyészképzést valamilyen formában. Ez minden várakozást felülmúlt

–  ismertette az intézetigazgató. A Miskolci Egyetem és a BorsodChem kapcsolata hosszú múltra tekint vissza és ez az együttműködés hosszú távra szól.

Vannak területek ahol egy vállalat sokkal jobb infrastruktúrával és gyakorlattal rendelkezik, mint egy egyetem. A duális hallgatók szignifikánsan jobban teljesítenek, ami igazolja, hogy a duális képzés elősegíti a hallgatók fejlődését

– zárta szavait Prof. Dr. Viskolcz Béla.

A Wanhua BorsodChem vezetői az ünnepi beszédek után emléklappal köszöntötték a duális képzésben részt vevő fiatalokat.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában