boon.hu video

3 órája

Miskolci Piknik: folyamatos a rendrakás a belvárosban - képek, videó

A főutcán nagy erőkkel zajlanak a takarítási munkafolyamatok.A Miskolci Piknik után folyamatosan tisztítják a Széchenyi utcát a Miskolci Városgazda munkatársai.

Szőke Ariadné

A Miskolci Piknik után maradt bőven takarítani való

A Miskolci Piknik után a látkép, ami fogadott minket a főutcán és környékén: rendrakás, sepregetés és a térkőburkolat a legszennyezettebb felületeken.

Miskolci Piknik
A Miskolci Piknik utáni reggelen elkezdődött a takarítás
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Elsősorban a Szinva-terasz környékén a villanyrendőrnél, Mancs szobránál és a Miskolci Nemzeti Színház környékén voltak, vannak nagyobb takarítási munkálatok, ezeket elsősorban magasnyomású mosóval végezték - tudta meg a boon.hu.  

A felületi szennyeződések eltávolításánál a Miskolci Városgazda Kft. figyelembe veszi a környezettudatos szemléletet, így ennek megfelelően „biológiailag lebomló zsíroldó” felhasználásával történt a takarítás - tudtuk meg a miskolci városháza sajtóosztályától.

Miskolci Piknik: Három tonna szemét 

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a felhalmozódott szemét jelentős részét összeszedték és elszállították, így a takarítási munkálatok a hétfői nap során befejeződnek. 

A rendezvény teljes ideje alatt a Miskolci Városgazda munkatársai közel három tonna hulladékot gyűjtöttek össze. 

A tavalyi évhez viszonyítva a betétdíjas pet palackoknak köszönhetően jóval kevesebb hulladék termelődött, mint az előző évben.

Nem volt baleset, atrocitás

Kint járva azt láthattuk, hogy a színpadok, bódék, sátrak bontása hétfőn délelőtt megtörtént, többek közt a Városház téren, Szinva-teraszon és az Erzsébet téren is. 

A Mirendsec Kft. tájékoztatása szerint nagyobb baleset, illetve atrocitás nem történt a programsorozat idején. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában