boon.hu video

2 órája

Jótékonysági súlyemelést tartottak a beteg Beniért - fotókkal, videóval

A ritka Duchenne-szindrómában szenvedő gyermek kezelése több mint 1 milliárd forintba kerül. Az M1 Fitnessben ezért jótékonysági gyűjtést szerveztek.

Ujlaki Attila

I. Jótékonysági M1 Fitness Erőemelő Kupa

Fotó: Vajda János

Szombaton különleges sporteseményt tartottak a miskolci M1 Fitnessben, ahol a súlyemelés szerelmesei nemcsak az erőnlétüket mérték össze, hanem egy nemes célt is szolgáltak. A jótékonysági erőemelő versenyt a hároméves Duchenne-szindrómás Beni gyógykezelésének támogatására szervezték, amelyhez minden résztvevő és támogató hozzájárulhatott. Az esemény teljes bevételét – a nevezési díjakból és a helyszíni adománygyűjtésből befolyt összeget – Beni családjának ajánlják fel, hogy segítsenek összegyűjteni az életmentő kezeléshez szükséges 1,3 milliárd forintot.

jotekonysagi_sulyemeles004
I. Jótékonysági M1 Fitness Erőemelő Kupa Beniért
Fotó: Vajda János

Jótékonysági esemény 

Sallai Annamária, az esemény egyik fő szervezője, büszkén számolt be a boon.hu-nak arról, hogy a versenyzők és a közönség együtt mozdultak meg Beniért.

A súlyemelő versenyt kifejezetten a beteg kisfiú, Beni számára rendeztük meg. Az ő gyógykezelése óriási összeget igényel, és mi ezen a versenyen keresztül szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a támogatás

 – magyarázta. A verseny nemcsak a sportolók számára jelentett kihívást, hanem egyúttal egy erős üzenetet is hordozott a közösségi összetartásról és az adományozás erejéről.

Szerettük volna összekötni a sportot az adományozással, ami remekül megmutatja a közönség és a résztvevők összetartó erejét

 – tette hozzá. A rendezvény szervezői szerint a sport nemcsak fizikai teljesítményt jelent, hanem lehetőséget is arra, hogy a közösség összefogjon és segítő kezet nyújtson azoknak, akik rászorulnak. Azt is elmondta, hogy 

a nap folyamán közel fél millió forint gyűlt össze a beteg kisfiú gyógykezelésére.

Több kategóriában versenyeztek

A verseny több különböző kategóriában zajlott: női és férfi abszolút kategóriákban, ahol minden résztvevő megmutathatta erejét. A nevezési díjak és a helyszínen összegyűjtött adományok egyaránt Beninek szóltak, de Sallai Annamária azt is hangsúlyozta, hogy azok, akik nem tudtak részt venni az eseményen, továbbra is támogathatják a kisfiú gyógyulását.

Fontos, hogy továbbra is lehetőség van támogatni Beni kezelését. A verseny eredményein túl az a legfontosabb, hogy minél többen tudjanak segíteni, és reméljük, hogy ezzel az eseménnyel még több figyelmet tudtunk irányítani erre

 – hangsúlyozta.

Ritka betegség

A Duchenne-szindróma egy ritka, de súlyos izombetegség, amely az érintettek életminőségét és életkilátásait is jelentősen rontja. Beni családja mindent megtesz azért, hogy az Amerikában elérhető, de rendkívül költséges kezelésre összegyűjtsék a szükséges pénzt. Az M1 Fitnessben rendezett jótékonysági esemény pedig egy lépéssel közelebb vitte őket a célhoz, miközben a sport közösségi erejét is bebizonyította.

Beni gyógyulásáért fogtak össze
Fotó: Ujlaki Attila

Aki segíteni szeretne a következő számlaszámon teheti: Mentsük meg Benit Alapítvány, 11600006-00000001-99666337 számlaszámra várják a felajánlásokat. Közleményben a Beni Adomány-t kérik feltüntetni. 

 

Fotó: Ujlaki Attila

A verseny abszolút győztesei:

Férfi:

-Első helyezett: Barkóczi Dávid

-Második helyezett: Zsarnai Lajos

-Harmadik helyezett: Pataki Dániel

Női:

-Első helyezett: Kasková Boglárka

-Második helyezett: Tóth Imola

-Harmadik helyezett: Sándor Eszter


Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában