Ünnep

2 órája

Nekik kívánt boldog születésnapot a mezőkövesdi polgármester

Mezőkövesd két szépkorú lakosát is köszöntötte dr. Fekete Zoltán polgármester.

Boon.hu

Borika nénit otthonában köszöntötte dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere

Forrás: mezokovesd.hu

Csombor Pál 1934. augusztus 26-án született Szomolyán. Egy hatgyermekes parasztcsalád tagjaként gyermekkorában sokat segített a családi gazdaságban, az általános iskolát Szomolyán végezte, majd Sajóbábonyban tanult villanyszerelőnek - írja a mezokovesd.hu.

Dr. Fekete Zoltán Csombor Pált köszöntötte
Forrás: mezokovesd.hu

Ezután Sajóbábonyban dolgozott egészen 1954-ig, amikor bevonult katonának. A leszerelését követően az ÉMÁSZ-nál tevékenykedett Egerben, majd az Építőipari KTSZ-ben dolgozott részlegvezetőként. Ezután a Városi Rendelőintézetben műszaki részlegvezető volt, majd a Reuma Kórházban tevékenykedett egészen 1994-ig, amikor nyugdíjba vonult. Csombor Pál 1956-ban nősült meg, két gyermeke (egy fiú és egy lány), valamint két unokája született. Nyugdíjas éveiben nagyon szeretett kertészkedni és méhészkedni, a kertet mind a mai napig gondozza.  

Tizenegy dédunokája van

Menschik Jánsné Pacza Borbála néven született 1929. szeptember 15-én. Gyermekként édesanyjának a munkájában sokat segített, aki matyó hímzéssel foglalkozott. Az általános iskolát Mezőkövesden végezte, majd Polgári Leányiskolába járt. Az iskola elvégzését követően a Mezőkövesdi Cipészszövetkezetben dolgozott, majd a Mezőgépnél és a Matyóházban tevékenykedett. Borika néni ezt követően 1984-es nyugdíjba vonulásáig a férje vállalkozásában dolgozott, aki cipész volt. Menschik Jánosné 1950-ben ment férjhez és három gyereke született, emellett 8 unokával és 11 dédunokával büszkélkedhet. Nyugdíjas éveiben a férjének segített, cipőfelsőrészeket készített, valamint kertészkedéssel és szőlőműveléssel foglalkozott. Napjainkban elsősorban tévénézéssel tölti az idejét. 

Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere szeptember 17-én köszöntötte fel a jubiláló szépkorú lakosokat. Elsőként felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelét, majd virágcsokorral, tortával és egy Mezőkövesdről szóló könyvvel ajándékozta meg Borika nénit és Pali bácsit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában