CineFest

2024.09.07. 16:30

Megjöttek az "Utánam, srácok!" Miskolcra! - képekkel

Az Utánam, Srácok! magyar ifjúsági filmsorozat egykori szereplői Turcsik Tibor, Pathó István, Jelisztratov Szergej és Gabos Erika megérkeztek Miskolcra. Az Észak-Kelet Átjáró Egyesület által szervezett programon szombat délelőtt végigjárják a miskolci forgatási helyszíneket egy Ikarus 31-es veterán busszal, majd a Művészetek Háza előtt találkozhattak velük az érdeklődők.

Boon.hu

Turcsik Tibor, Pathó István, Jelisztratov Szergej, Gabos Erika

Fotó: Vajda János

A miskolciak számára ikonikus filmet 1975-ben forgatták. A történet egy lakótelepen játszódik, ahol két egymással szemben álló fiúcsapat alakult ki. András csapata elsősorban leleményességgel, Andris ötletességével, technikai bravúrjaival, a Lada vezette csapat viszont erőszakosságával, verekedésével tűnik ki.

utanam_sracok008
Az Utánam srácok rendezvény volt a Cinefeszten
Fotó: Vajda János

 Andrisék egy ügyes szerkezet, a hídrakéta felhasználásával megleckéztetik Ladát. Lada csapata erre kiássa a csatabárdot.

Jó érzés Miskolcra visszatérni 

Bagoly karakterét jelenítettem meg a filmben, immár ötven évvel ezelőtt. Sok mindenre már nem emlékszem a forgatással kapcsolatban, de ahogy most sorba jártunk a helyszíneket, előjöttek az emlékek. Nagyon jó érzés újra Miskolcon lenni. A film hat részes volt, harminc perces epizódokkal. A kedvenc jelenetem a filmben a negyedik részben van, ahol kimondom az ikonikus mondatot: Utánam Srácok!

 - árulta el portálunk kérdésére Gabos Erika.
András volt az egyik főszereplője a filmnek, akit Jelisztratov Szergej alakított. 

A kedvenc jeleneteim mindig azok voltak, amikor azokkal a színészekkel játszhattam együtt akik sajnos már nem élnek: Szerencsi Hugó, Pécsi Sándor, Horváth Teri, Dávid Kiss Ferenc és sorolhatnám. Nekem jelenleg is Miskolc a világ közepe, a város mellett élek Hejőkeresztúron, ahol wakeboard edző vagyok.

 - mondta el kérdésünkre a művész.

Amerikából jött a CineFestre 

Amerikában élek több mint harminc éve és kifejezetten erre a meghívásra jöttem most haza. Nagyon jó érzés az, hogy az emberek akik itt élnek, hogy szeretik ezt a filmet. Ez a város pedig egy csodálatos hely, azok alapján, amit most láthattam belőle.

- osztotta meg velünk gondolatait a Kupecet játszó Pathó István.
Turcsik Tibor, Pocakost jelenítette meg a filmben és volt egy kifejezetten emlékezetes jelenete. Az édesanyját játszó színésznővel egy közös jelenetben, ami sem az író könyvében, sem a forgatókönyvben nem szerepelt. Ebben mint megtudtuk, egy cigarettát kellett megszívni stikában és a harmadik felvételnél hirtelen megjelenő színésznő megdöbbenve kérdezte meg a rendezőt: „Tamás ilyenkor mit csináljak?” A válasz pedig nem késlekedett: „Semmit, majd gyorsabb lesz a gyerek legközelebb” 

Ilyen és ehhez hasonló történeteket is meghallgathatnak majd a szereplőktől az érdeklődők, a CineFest programsorozat keretein belül, szombaton 17 órától a Béke teremben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában