boon.hu video

4 órája

Ady Endre Művelődési Ház: kerek évfordulót ünnepelnek

Hatvan évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az intézmény Diósgyőrben. Az Ady Endre Művelődési Ház szinte mindenki számára fogalom a városrészben.

A szülinapi torta

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Hatvan éve, 1964 októberében nyílt meg az Ady Endre Művelődési Ház Diósgyőrben. A jubileum kapcsán programsorozat indul az intézményben, a nyitóünnepséget szerda délelőtt tartották. 

Ady Endre Művelődési Ház
Ady Endre Művelődési Ház: jubileumi ünnepséget tartanak a napokban
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Nosztalgikus emlékek jutnak eszembe az intézménnyel kapcsolatban. Örömmel gondolok vissza arra az időre, amikor színjátszókörbe jártam ide. Közösségépítő erejét feltétlen ki kell emelnem az Ady Endre Művelődési Háznak, a fiatalok itt találkoztak délutánonként

 - mondta megnyitó beszédében Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

Ady Endre Művelődési Ház: programokat kínálnak

Majorné Bencze Tünde a boon.hu-nak később elmondta, a Miskolci Kulturális Nonprofit Kft. igyekszik széles körben programkínálatot ajánlani a szülőknek és a gyerekeknek. „Gondolok itt nyári táborokra, edző táborokra, színjátszó csoportokra”- fogalmazott. 

Az ünnepélyes alkalomból köszöntőt mondott Bodor Márk és Dr. Hojnyák Dávid önkormányzati képviselők Miskolc önkormányzatát képviselve. A további programok közül kiemelhetjük az október 3-án, 17 órától a Diósgyőri Alkotó Képzőművészek Baráti Társaságának munkáiból „ŐSZIDŐ” címmel megnyíló kiállítást. A megnyitón közreműködik majd a Kocsis Pál Kertbarát Kör Kórusa, akik szintén helyben élő, jórészt nyugdíjasokból álló közösség.

További videós tartalmaink itt.



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában