boon.hu video

2 órája

Átrium Park: folyamatos fejlesztés és attrakciók

Étterem nyílik az irodaház-komplexumban. Az Átrium Park vezetésének tervei között szerepelnek tematikus programok, például gasztronómiai-, zenei rendezvények és oldtimer autóshow is.

Boon.hu

Fotó: Vajda János

Kiemelten fontos esemény az Átrium Park életében, hogy október 28-án nyit éttermünk: az Állítólag Bisztró, amelyet partnerük üzemeltet majd - mondja a boon.hu-nak Szabó Viktor, az Átrium Zrt. vezérigazgatója. Kiemeli: az étterem megnyitása nem csak komfortosabbá teszi az itt dolgozók életét, de bárki számára látogatható lesz, minden érdeklődőt szeretettel várnak, reggelivel, szendvicsekkel, változatos napi menüvel.

átrium park
Átrium Park: felülnézetből is elképesztő látvány
Fotó: Vajda János

A vezérigazgató ismerteti, lehetőség van rendezvények lebonyolítására is: a „C” épületben rendelkezésre áll egy 80 négyzetméteres modern rendezvényterem, az „A” épületben pedig egy 60 négyzetméteres, 1900-as évekbeli állapotában helyreállított díszterem, amelyek elérhetőek nem csak az irodaház bérlői, hanem mindenki számára.

Átrium Park: „irodák egy park közepén”

Az Átrium Park területén mintegy 4500 négyzetméternyi irodaterület található, kihasználtságuk jelenleg 85 százalékos. A terület, az irodák egyediségét az adja, hogy szigetként, a város nyüzsgésétől szeparálva helyezkednek el. A pihenő parkokba szinte alig hallatszik be a város forgalma, zaja. A zöld területeket folyamatosan fejlesztik, gondozzák.

A szakember rendszeresen elemzi a régió irodapiacát, amelyről jelenleg azt gondolja, hogy jelenleg megfelelő számú és minőségű iroda áll rendelkezésre a megyeszékhelyen. 

350 parkolóhely 

A parkolási anomáliákra igyekeznek helyes választ adni a megfelelő számú, biztonságos, bérelhető parkoló kialakításával. Jelenleg összesen 350 jármű számára tudnak kényelmes parkolási lehetőséget biztosítani. Elgondolásukat igazolja, hogy jelentős az érdeklődés e lehetőségre a környéken dolgozók és élők részéről. Portaszolgálatuk 24 órában biztosítja az ellenőrzött ki- és beléptetést, így a járművek bármikor elérhetőek. 

Mélység és magasság

A vezérigazgató megosztja terveiket is: a siló (gabonatároló) melletti tűzivíztározó medencét úgy alakítják ki, hogy az búvármerülésekre is alkalmas legyen. Gyakorlási lehetőséget biztosítva a merülésre kezdőknek és gyakorlott búvároknak egyaránt.

A gabonatároló hengerek 12 szintesek melyek tetején kilátó pont létesül, amely a tervek szerint év végére látogatható lesz,- jelenleg a fémszerkezet szerelése zajlik -, ahonnét tiszta időben akár a Magas-Tátráig is el lehet látni. Az épületen belül, az egykori gépészeti tér lehetőséget kínál kiállítások számára, teret adva képzőművészeknek, amatőrtől a profikig. A Silóban kap helyet egy mászófal is az adrenalin kedvelőinek.

A hengerek mögötti területen található épületbe várhatóan a következő évben apartman lakásokat létesít a tulajdonos. - A fejlesztések során a környezettudatosságra is figyelnek: az épületek tetején telepített 100 KW -os napelemrendszer biztosítja az energia ellátás egy jelentős részét és folyamatban van egy autótöltő létesítése is.

A cégvezetés a hétvégeken is szeretné élettel megtölteni a létesítményt, ezért amint lehetőség nyílik rá, tematikus rendezvényeket szerveznek, mint például zenei-, gasztronómiai rendezvények és old timer (régi autók) kiállítása, vagy éppen RC -járművek versenye.

Alagút a reptérig? 

Arra a felvetésre, hogy a városi legenda szerint az ingatlanegyüttes alatt található egy alagútrendszer, amelyen egészen a repülőtérig el lehet jutni, Szabó Viktor azt felelte: ezt ők is hallották, de a feltárás alatt – pedig komoly erőket mozgattak meg a cél érdekében, talajradart is bevetettek – erre utaló jelet nem találtak. 

A Szinvából nyerték a vizet

A vezérigazgató egy kis időutazásra is elviszi olvasóinkat. Történelmi időket idéz az „A-B” épület együttes. A „B” jelöléssel ellátott épület feltételezett építési éve 1864., mely egyben az egykori István Gőzmalom alapítási éve is, a levéltári adatok alapján szerint. Ebben egykor 6 lakás állt rendelkezésre a malom személyzetének (molnárok). Az utcafronti téglaépület építése pedig 1907-re datálódik, ennek tervrajzai a levéltárban már meg találhatóak. Egykoron ez az ingatlan adott otthont az igazgatóságnak, felső szintjén lakrészt alakítottak ki, melynek különlegességét - a jelenleg díszteremként funkcionáló - szoba adta. Az eredeti tervek alapján télikertnek készült. Az egykori gőzmalom működést a Szinva biztosította, ahonnét csatornarendszeren keresztül vezették ide a vizet.

Lépésről-lépésre

A létesítményt 2017-ben vásárolta meg az Átrium Ingatlanhasznosító Zrt., mert a malom Tiszapalkonyára költözött, ugyanis az itt használt technológiát meghaladta a kor, az energetikai felhasználása sem volt gazdaságos, fűteni kellett a tárolót, hogy ne legyen nedves a gabona. Nem mellesleg a komplexum köré nőtt a város, tehát a fekvése sem volt ideális. Ezt követően a munka az épületek bontásával indult meg. Az elbontott téglákat a felújításnál újrahasznosították, de például a Nagyváradi vár is ebből a téglából szépült meg. A tölgy- és fenyőfa gerendák egy része helyben, más része Németországban és Hollandiában került felhasználásra. A Zsolcai kapuban lévő ingatlanegyüttes felújítását 2018-ban kezdték meg, ekkor az A és B épületek korszerűsítését végezték el, majd a C ingatlan következett.

Meglévő és tervezett szolgáltatások 

  • étterem, 
  • korszerű irodák, 85 százalékos kihasználtsággal,
  • 350 parkoló,
  • rendezvényközpont, 
  • búvármerülés,
  • kilátó, ahonnét akár a Tátrát is látni, 
  • kiállítások,
  • zenei programok,
  • családi programok.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában