boon.hu video

1 órája

Jövő héten startol az I Love Smoky kiállítás és BBQ verseny Szerencsen

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a számos különlegességet tartogató rendezvényt. Az esemény célja a BBQ művészetének népszerűsítése, valamint a szakma és a gasztronómia iránt érdeklődők számára felejthetetlen élményt nyújtani.

Boon.hu

Idén ősszel, október 11-én és 12-én, a szerencsi Rákóczi-vár ad otthont az I Love Smoky kiállításnak és BBQ versenynek, amely a hazai és nemzetközi barbecue közösség egyik kiemelkedő eseményévé vált. Az esemény célja a BBQ művészetének népszerűsítése, valamint a szakma és a gasztronómia iránt érdeklődők számára felejthetetlen élményt nyújtani.

BBQ
Készül a különleges BBQ

Egyedi BBQ verseny 

A verseny hivatalosan pénteken kezdődik egy nulladik napi BBQ versennyel, amely valódi kihívás elé állítja a résztvevőket, hiszen 14-16 órán keresztül kell elkészíteniük a versenyfogásokat. A közel 20 induló csapat között magyar és külföldi versenyzők is megtalálhatók, ami különleges nemzetközi hangulatot biztosít. Az egyik legérdekesebb látványosság egy egészben sült disznó elkészítése egy egyedi, épített sütőben – egy olyan művelet, amely ritkán látható a BBQ versenyek világában.

Ritka látványosságok

Ez az esemény nemcsak a versenyzők számára kihívás, hanem a látogatók számára is különleges élmény. Ilyen látványossággal ritkán találkozik az ember

 – nyilatkozta Vizsolyi Róbert, a Füst és Parázs BBQ-Grill Egyesület elnöke a boon.hu-nak, aki kiemelte a rendezvény különleges szakmai értékét és közösségépítő erejét. Arról is beszélt, hogy szombaton reggel 10 órakor nyílnak meg a kapuk, ekkor kezdődik a szakmai és gasztronómiai kiállítás, ahol egész napos előadások, bemutatók és kóstolók várják az érdeklődőket.

Hazai sztárséfek mutatják be tudásukat, inspirációt adva a BBQ szerelmeseinek és a szakma képviselőinek

– húzta alá.

Különleges gasztronómiai élmény

Azt is elmondta, hogy az esemény nemcsak a versenyzők számára kínál lehetőséget tudásuk megmérettetésére, hanem a látogatóknak is alkalmat ad arra, hogy elmélyedjenek a BBQ világában, és megismerkedjenek a legújabb technikákkal, eszközökkel, valamint a hazai és nemzetközi trendekkel. „A szervezők várják a BBQ iránt érdeklődőket, hogy részesei legyenek ennek a különleges gasztronómiai eseménynek, ahol a füstös ízek és a parázson sült ételek kapják a főszerepet” – tette hozzá.

További videós tartalmaink itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában