2024.10.03. 17:30
Jövő héten startol az I Love Smoky kiállítás és BBQ verseny Szerencsen
Idén negyedik alkalommal rendezik meg a számos különlegességet tartogató rendezvényt. Az esemény célja a BBQ művészetének népszerűsítése, valamint a szakma és a gasztronómia iránt érdeklődők számára felejthetetlen élményt nyújtani.
Idén ősszel, október 11-én és 12-én, a szerencsi Rákóczi-vár ad otthont az I Love Smoky kiállításnak és BBQ versenynek, amely a hazai és nemzetközi barbecue közösség egyik kiemelkedő eseményévé vált. Az esemény célja a BBQ művészetének népszerűsítése, valamint a szakma és a gasztronómia iránt érdeklődők számára felejthetetlen élményt nyújtani.
Egyedi BBQ verseny
A verseny hivatalosan pénteken kezdődik egy nulladik napi BBQ versennyel, amely valódi kihívás elé állítja a résztvevőket, hiszen 14-16 órán keresztül kell elkészíteniük a versenyfogásokat. A közel 20 induló csapat között magyar és külföldi versenyzők is megtalálhatók, ami különleges nemzetközi hangulatot biztosít. Az egyik legérdekesebb látványosság egy egészben sült disznó elkészítése egy egyedi, épített sütőben – egy olyan művelet, amely ritkán látható a BBQ versenyek világában.
Ritka látványosságok
Ez az esemény nemcsak a versenyzők számára kihívás, hanem a látogatók számára is különleges élmény. Ilyen látványossággal ritkán találkozik az ember
– nyilatkozta Vizsolyi Róbert, a Füst és Parázs BBQ-Grill Egyesület elnöke a boon.hu-nak, aki kiemelte a rendezvény különleges szakmai értékét és közösségépítő erejét. Arról is beszélt, hogy szombaton reggel 10 órakor nyílnak meg a kapuk, ekkor kezdődik a szakmai és gasztronómiai kiállítás, ahol egész napos előadások, bemutatók és kóstolók várják az érdeklődőket.
Hazai sztárséfek mutatják be tudásukat, inspirációt adva a BBQ szerelmeseinek és a szakma képviselőinek
– húzta alá.
Különleges gasztronómiai élmény
Azt is elmondta, hogy az esemény nemcsak a versenyzők számára kínál lehetőséget tudásuk megmérettetésére, hanem a látogatóknak is alkalmat ad arra, hogy elmélyedjenek a BBQ világában, és megismerkedjenek a legújabb technikákkal, eszközökkel, valamint a hazai és nemzetközi trendekkel. „A szervezők várják a BBQ iránt érdeklődőket, hogy részesei legyenek ennek a különleges gasztronómiai eseménynek, ahol a füstös ízek és a parázson sült ételek kapják a főszerepet” – tette hozzá.
boon.hu video
- Új focipályát adtak át Tiszaújvárosban (fotó, videó)
- Nyolcvanöt focipályányi napelemparkot hoz létre a MOL Tiszaújvárosban (fotó, videó)
- Ők lettek díjazottak a szociális munka napján (fotók, videó)
- Kártik Bálint: ,,Komoly ellenfélnek tekinti mindenki a Kazincbarcikát"
- Perecesi gázrobbanás: ki a felelős?