Figyelem!

2 órája

Ilyen menetrend lesz október 23-án a vasúton és a volán-járatokon

A nemzeti ünnep alkalmából változik a közlekedési rend. Október 23-án, szerdán az ünnepnapi menetrend érvényes a vasúton. A helyközi buszjáratok munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek.

Boon.hu

A Volánbusz járatai is ünnepnap szerint közlekednek

Fotó: Rákóczy Ádám

Október 23-án az ünnepnapi közlekedési rend szerint közlekednek a MÁV-START járatai. A lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza viszonylatú Nyírség, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú Tokaj, a Budapest–Nagykanizsa viszonylatú Tópart, a Budapest–Keszthely viszonylatú Balaton, a Budapest–Békéscsaba viszonylatú Békés, a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény, a Budapest–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony, illetve Göcsej, valamint a Budapest–Pécs viszonylatú Mecsek InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság. Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi. Az Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő (InterCity, railjet xpress) vonatokat. Amennyiben ezeken már nincs szabad ülőhely, akkor érdemes a személyvonatokat, InterRégiókat igénybe venni, amelyekkel ugyancsak számos város felé biztosítjuk a gyakori eljutást.

Ez lesz más a Volánbusznál     

Az autóbuszjáratok október 23-án a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek. Az áruházak és bevásárlóközpontok zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint indulnak. Az ünnepi rendezvények miatt egyes településeken forgalmi változásokra is számítani kell. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában