Online csalás

2 órája

A bűnözők 56 millió forintot csaltak ki egy nőtől

Egy tiszaújvárosi sértett ügyében nyomoznak a rendőrök, aki elfogadott egy befektetési ajánlatot, aztán még egyet, és még egyet. A csalók 56 millió forintos kárt okoztak a nőnek.

Az online csalók tárháza végtelen

Forrás: Shutterstock

Fotó: A kép illusztráció

Csalás miatt folytat nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy ismeretlen elkövetővel szemben. A sértett telefonja feldobott egy befektetési lehetőséget, ami felkeltette az érdeklődését. A megadott telefonszámon Bernadett jelentkezett, majd elmondta, hogy cége egy „Örvény” nevű programmal foglalkoznak. Ezt követően a csalók instrukciója valóban egy örvény volt: online regisztráció egy internetes felületen, személyes adatokkal együtt(!), az AnyDesk letöltése, majd egy befektetési ajánlat, követte a másikat, ami 

végül 56 millió forint mínuszt eredményezett a sokáig gyanútlan sértettnek.

A csalók tárháza végtelen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

  • Vásárlás előtt mindig érdemes tájékozódni az eladóról, a webáruházról, ellenőrizni, és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg!
  • Ne töltse le ismeretlen személy kérésére az AnyDesk programot. Soha!
  • Ha valami nagyon olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!
  • Lehetőség szerint soha, sehol, senkinek ne utaljuk előre a vételárat, illetve annak egy részét sem!
  • Ellenőrizzük az eladót a korábbi visszajelzések és a közzétett adatok alapján!
  • További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában