Támogatás

2 órája

Élelmiszergyűjtés indult az Élelmezés Világnapján

Élelmiszergyűjtést szervez idén ősszel a Miskolci Egyetem és a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete, az élelmezési világnaphoz kapcsolódóan. Az Élelmezési világnap egy 150 országot felölelő összefogás, melynek célja, hogy ráirányítsa a döntéshozók és a közvélemény figyelmét az emberiséget sújtó éhezésre, és ösztönözze őket az élelmezési problémák megoldására. A miskolci tartós élelmiszergyűjtés október 15-én indult.

Szőke Ariadné

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Az élelmiszergyűjtéssel kapcsolatos fontos információkat, Dennis Engel, anyanyelvi lektor, a felsőoktatási intézményeket összefogó nemzetközi mozgalom (UFWH) helyi vezetője, valamint Molnár Marietta, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének területi koordinátora és Kis Alicia kommunikációs referens foglalta össze sajtótájékoztató keretén belül a Miskolci Egyetem főépületében.

Élelmiszergyűjtés az élelmezés világnapján
Élelmiszergyűjtés az élelmezés világnapján. Dennis Engel, anyanyelvi lektor, a felsőoktatási intézményeket összefogó nemzetközi mozgalom (UFWH)  helyi vezetője,  Molnár Marietta, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének területi koordinátora, Kis Alicia Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének kommunikációs referense. 

„Ez már a huszadik alkalom, hogy elindult ez a gyűjtés a Miskolci Egyetemen, évente kétszer szervezünk élelmiszergyűjtést tavasszal és ősszel. Ez egy világméretű kezdeményezés, amelyhez számos egyetem csatlakozott. Magyarországon és itt Miskolcon is, olyan méretű összefogásnak lehetünk tanúi, amelyre nagyon büszkék vagyunk” – mondta Kis Alicia, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének kommunikációs referense. 

Élelmiszergyűjtés beszámoló az idei tavaszi gyűjtésről

„Évente két alkalommal van lehetőségünk arra, hogy tartós élelmiszergyűjtést szervezzünk a miskolci rászoruló családok számára. 2013 óta folyik az »Egyetemek harca az éhezés ellen« elnevezésű gyűjtésünk. Amint befejeződik a három napos élelmiszergyűjtés, már a következő héten meg is történik az adományok kiosztása. Közel 150 kérelem érkezett be a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetéhez. Fontos megemlítenünk, hogy a tavaszi gyűjtés alkalmával, közel 320-350 kilogramm adomány és 270 ezer forint körüli pénzösszeg folyt be, amiből még vásároltunk is, ezáltal 100 rászoruló családnak tudtunk csomagot készíteni. Bízunk benne, hogy a mostani gyűjtés során is fogjuk tudni ezt teljesíteni” – nyilatkozta Molnár Marietta területi koordinátor a boon.hu-nak. 

Többek közt kitért arra is, hogy a tartós élelmiszergyűjtés során nemcsak liszt, étolaj, cukor, tésztafélék, konzervek, rizs vagy éppen bébiétel kerül a csomagba, hanem tisztítószerek és más egyéb tisztálkodási szerek is. Általában hat és nyolc kilogrammos csomagokat szoktak kiszállítani a rászoruló családoknak. 

Élelmiszergyűjtés Miskolc több pontján

„Bízunk benne, hogy tartós élelmiszergyűjtés már hagyomány lesz a Miskolci Egyetemen. A tartós élelmiszergyűjtés a város számos pontján zajlik, meg kell említenünk a Mathias Corvinus Collegiumot, a Városház téren lévő Grizzly Music Pub és Sörözőt valamint, a Déryné utcában található Leves Éttermet. Ezeken a helyszíneken a kihelyezett perselyekbe várják elsősorban a pénzadományokat. Továbbá az Avas alján található Tesco Hipermarketben és a Miskolci Egyetem főépületében adhatóak le mindennap délután négy órától este fél hétig a tartós élelmiszer adományok, valamint a kihelyezett perselyekben a pénzadományok.” – mondta Dennis Engel, anyanyelvi lektor, a felsőoktatási intézményeket összefogó nemzetközi mozgalom (UFWH) helyi vezetője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában