Hírösszefoglaló

2 órája

Eltűnt tinik, gyertyagyújtás a meggyilkolt tiniért és lezárják a Gömöri felüljáró két sávját!

A hétfői nap is bővelkedett portálunkon olyan hírekben, amelyeket érdemes elolvasni a boon.hu-n.

Boon.hu

Fotó: Vajda János

A 16 éves arnóti fiú életébe került, hogy társa védelmére kelt vasárnap hajnalban Miskolcon, egy kisavasi szórakozóhely előtt. Gyilkosság lett a vita vége, egy 20 éves vattai férfi késsel szúrta le, halálos sebet ejtve. Az emlékezés mécsesei gyúltak az elhunyt fiú emlékére október 14-én, hétfőn a kora délutáni órákban a tragédia helyszínén.

A megemlékezés helyszínére délután fél háromtól folyamatosan érkeztek a középiskolás fiatalok mécsesekkel és fehér virágokkal a kezükben, több százan lehettek. A máskor olyan vidám és élettel teli tinédzserek, most néma csendben várakoztak, arcukon döbbenet és mély fájdalom ült. Gyászolták társukat. Volt aki még talán fel sem tudta fogni mi történt, az elhunythoz közelebb állók azonban kimutatták fájdalmukat: sírtak a lányok és a fiúk is. Nincsenek szavak a történtekre. A helyszínen jelen voltak és megemlékezés mécseseit és virágait elhelyezték Miskolc város vezetői: Tóth-Szántai József polgármester, Matiscsák Éva és Hollósy András alpolgármester. 

 

Ezen a napon zárják le a Gömöri felüljáró két sávját! A tartóoszlop megerősítését már végzik a szakemberek, de elkezdődik a napokban a dilatációs szerkezet két ütemre tervezett cseréje is. Ez a Gömöri felüljáró két sávjának lezárásával jár.

Következő állomásához érkezik a miskolci Gömöri felüljáró felújítása, melynek során 2024. október 20-án, vasárnaptól forgalomkorlátozást vezetnek be a 3-as főút Miskolc belvárosi szakaszán – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a boon.hu-t.

 

Az elmúlt hónapokban nagy figyelmet kapott a bükkaranyosi fiatal, Balázs eltűnése és tragikus sorsa, amely az egész országot megrázta. Az eltűnt tinik esetei a közösségi média világában kivétel nélkül nagy port kavarnak. Cikkünkben a közösségi oldalak szerepéről is olvashatnak az eltűnésekkel összefüggésben.

 

Tanösvényt fogadott örökbe a Magyar Bankholding. Miskolcra érkezett október 14-én, hétfőn Balczó Bertalan, agrárminisztériumért és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár. A rendezvény a Magyar Bankholding és az Agrárminisztérium közös szervezésében valósult meg, melynek témája a Bükki Nemzeti Park területén található tanösvény örökbefogadása volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában