Borsod-Abaúj-Zemplénben

3 órája

Fejlesztik a szociális alapszolgáltatást három településen

A projekt célja, hogy Mezőkeresztesen, Mezőkövesden és Gelejen is javítsák a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Boon.hu

Szociális szolgáltatások fejlesztésére pályáztak Fotó: Vajda János

Mezőkeresztesen a szociális étkeztetés fejlesztése érdekében elektromos kisbuszt szereznek be. Mezőkövesden új telephelyet alakítanak ki a házi segítségnyújtás minőségi szolgáltatás ellátására. Erre alkalmas hely lesz az önkormányzat tulajdonában álló, funkcióját vesztett, jelenleg üresen álló épület a 48-as Hősök útja 2. szám alatt.

Gelejen a Szociális Szolgáltató Központ új épületében az önkormányzat által ellátott házi segítségnyújtást és Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központ által ellátott család- és gyermekjóléti szolgálatot kívánja működtetni. Az érintett szociális alapszolgáltatásokat jelenleg az önkormányzat székhelyéről látja el, mely a megfelelő minőségi szolgáltatásra nem alkalmas. Az akadálymentesítés és a megújuló energia felhasználás Mezőkövesden és Gelejen is megtörténik. A beruházások várhatóan 2025. augusztus 31-ig készülnek el. A 

Szociális alapszolgáltatás fejlesztése Mezőkeresztes, Mezőkövesd és Gelej településeken

 című pályázat által a konzorcium 121,22 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a projekt megvalósításához, amely a költségek 100 százalékát fedezi. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósul meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában