Fejlődés

2024.07.29. 17:50

Gigantikus munka kezdődik Encsen

A tervek szerint jövő tavaszra végeznek a felújítással.

Boon.hu

Az encsi városháza

Fotó: BOON

Encs önkormányzata a város egyik legfontosabb – önkormányzati tulajdonú – gyűjtőútjának felújítását valósítja meg 88,6 millió forint támogatás segítségével. A fejlesztés hozzájárul a település környezeti állapotának és közösségi közlekedést érintő infrastruktúra javításához, közszolgáltatásainak eléréséhez.  

A gyűjtőútról érhető el közvetlenül több közszolgáltatás: óvoda, bölcsőde, általános iskola, autóbusz-pályaudvar, vasútállomás, területi egészségügyi központ, házi- és fogorvosi rendelők, közcélokat szolgáló szabadidős parkok, extrém sportpark, közvetve a lakóterületek, iparterület.

Fontos összekötőút 

Az útszakasz jelentős forgalmat bonyolít le: a közszolgáltatások igénybevételi, lakóövezeti elérés, az ipari park forgalmának jelentős részének, továbbá az Encsről induló és Encsre érkező összes helyközi járat, a vasútállomást gyalogosan, kerékpárosan vagy személyautóval megközelítő ingázók forgalmát.  

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálata során kimutatható lakossági jelzés érkezett vissza a projektbe bevont útszakasz fejlesztéséről. A gyűjtőút korszerűsítése, felújítása keretében az utak burkolatának teljeskörű, az alépítmények részben, csak szükségszerű felújítása, átépítése valósul meg. 
A projektben megtörténik az érintett útszakasz akadálymentesítése, a csapadékvíz-elvezetés átépítése, az autóbuszöböl és autóbuszperon felújítása, országos közúttal és önkormányzati tulajdonban lévő belterületi kereszteződések felújítása.

A biztonság az első az utakon 

A közlekedésbiztonság növelése érdekében a projektben megtörténik ezt szolgáló elemek felújítása és kiépítése (gyalogátkelőhelyek fejlesztése, okos zebra kialakítása), fenntartható közvilágítás kialakítása, a jelenlegi közvilágítás korszerűsítésével. Megvalósul továbbá az útberuházáshoz kapcsolódó gépjárműparkolók felújítása és kialakítása, hiányzó járdaszakasz kiépítése, a közparkok és a 39-es főút között útszegélyen belüli, fizikailag nem elválasztott, nyitott kerékpársáv kialakítása, valamint kerékpártárolók beszerzése és elhelyezése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában