Programajánló

2 órája

Garantált városnézés lesz Hejőcsabán

Októberben is folytatódik a Tourinform Miskolc garantált sétáinak sorozata. Ez alkalommal a miskolciak által is talán kevéssé ismert városrész, Hejőcsaba történetét, érdekességeit ismerhetik meg azok, akik részt vesznek a programon október második szombatján.

Boon.hu

Egy gyönyörű kert is van Hejőcsabán Fotó: Tourinform

A szervezők fontosnak tartják, hogy Miskolc azon értékeit is megismertessék a városnézéseken, amelyek ritkán kerülnek a figyelem fókuszába. A lokálpatrióták és a város vendégei számára egyaránt fontos a helyi értékek bemutatása.

Az októberi városnézésen szó lesz többek közt arról, miért éppen Gárdonyi nevét viseli a helyi művelődési ház, kiről mintázta Baradlay Richárd alakját Jókai, és hogy milyen szerepet játszott az iparosodás a hajdan önálló település életében. A hejőcsabai gyógyszertártól induló sétán idegenvezetővel járják be a templomok környékét, és felkeresik a Millenniumi emlékművet, a Hejő-patakot és az egykori Bárczay-kúria kertjét.

Időpont: 2024. október 12. szombat 10:00

Találkozási helyszín: Miskolc, Hejőcsabai gyógyszertár melletti buszmegálló

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában