boon.hu video

5 órája

Ezen a napon zárják le a Gömöri felüljáró két sávját!

A tartóoszlop megerősítését már végzik a szakemberek, de elkezdődik a napokban a dilatációs szerkezet két ütemre tervezett cseréje is. Ez a Gömöri felüljáró két sávjának lezárásával jár.

Boon.hu

Hamarosan nem csak lent, hanem fent is korlátozzák a forgalmat

Fotó: Vajda János

Következő állomásához érkezik a miskolci Gömöri felüljáró felújítása, melynek során 2024. október 20-án, vasárnaptól forgalomkorlátozást vezetnek be a 3-as főút Miskolc belvárosi szakaszán – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a boon.hu-t.

gömöri felüljáró
A Gömöri felüljáró javítása a tartópilléreknél már folyamatban van 
Fotó: Vajda János

A 3-as főút miskolci 1. vasút feletti híd, közismert nevén Gömöri felüljáró felújítási munkálatai 2024. szeptemberében kezdődhettek el. Ahogy arról a boon.hu elsőként beszámolt a kivitelezés során megerősítik a kritikus állapotú VI. számú támaszt, ami a jelenleg öt oszlopból álló szerkezet egybefüggő pillérfallá történő átalakítását jelenti, továbbá elvégzik a fölötte lévő dilatációs szerkezet teljes cseréjét is.

Gömöri felüljáró: ezt az oldalt zárják le először

A kivitelező a híd alatti, önkormányzati kezelésben lévő területen kezdte meg a munkálatokat, de ezzel párhuzamosan a dilatációs szerkezet két ütemre tervezett cseréjét is szükséges elkezdeni. Ütemenként a 4 forgalmi sávból 2-2 lezárásával, félpályás forgalomkorlátozás mellett fog a csere megvalósulni. Első ütemben az ideiglenes forgalomterelés kiépítésének a tervezett időpontja 2024. október 20. vasárnap reggel 7 óra. Ennek során a Kassa felé tartó mindkét sávot lezárják, míg a másik oldalon így 1-1 sávon haladhat mindkét irányban a forgalom. A 3-as főút belvárosi terheltsége miatt a reggeli és délutáni csúcsidőszakban várhatóan hosszabb menetidővel kell számolni az arra közlekedőknek, amely a környező önkormányzati utakra is hatással lesz.

Eddig lesz lezárva a két sáv

A leginkább érintett csomópontokban a rendőrség helyszíni forgalomirányítással segíti majd a forgalmat, szükség esetén a forgalomirányító jelzőlámpákat is kikapcsolják. A terelés első üteme – a munkálatok előrehaladásától függően - várhatóan két hétig lesz érvényben, ezt követően áthelyezik a forgalmat a lezárt szakaszra és ott is 1-1 sávon haladhat majd a forgalom a dilatációs szerkezet cseréjéhez kapcsolódóan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában