Állatbarátok

2 órája

Három denevérhotel van a Rákóczi könyvtár tetején

A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Miskolcon igazi közösségi térként működik. Nemcsak kicsik és nagyok kikapcsolódásának a helyszíne, hanem igazán állatbarát intézmény.

Gárdonyi Edina

A denevéreknek akár pihenésre is jók a kihelyezett dobozok

Fotó: Czinege Melinda

2022 nyarától a könyvtár kutyabarát intézmény, ami azt jelenti, hogy a kutyások az épület földszintjének kölcsönzőpultját és a böngészőt meghatározott keretek szerint látogathatják, valamint a kihelyezett itatótálaknak köszönhetően lehetőség van a kutyák szomját oltani. Amit kevesen tudnak – tette közzé a könyvtár a Facebook-oldalán – hogy nem csak a házi kedvencekre figyelnek oda. A könyvtár épületének tetején három denevérhotel lett elhelyezve.

Na de mi az a denevérhotel?

Legyen szó a több hónapig tartó telelésről vagy csak a nappali pihenésről, a denevéreknek mindig nagyon fontos, hogy meghúzódhassanak valami sötét, biztonságos és viszonylag kiegyenlített hőmérsékletű helyen – olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oldalán.

Egy kisebb csoportnak már postaládányi doboz is megfelelő, a magasabb, szélesebb és több kamrával rendelkező típusok több állatot tudnak befogadni. A fotón látható denevérodúk egészen nagyok, így a bőregerek biztonságban telelhetnek a miskolci könyvtár épületének tetején.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában