boon.hu video

2 órája

Kulisszatitkok egy wellness hotelből

Ön is kedveli a wellness hotelek pihentető világát, ahol a reggeli és a vacsora svédasztalánál az ízek kavalkádja közül válogathat? Bepillantást nyertünk a miskolctapolcai Calimbra Wellness Hotel konyhájának mindennapjaiba.

Gárdonyi Edina

Juhász Péter a Calimbra Wellness és Konferencia Hotel séfje.

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Az élelmezési világnap kapcsán felkerestünk egy miskolci menüs helyet, egy ikonikus miskolci éttermet, és végül a Calimbra wellness hotel konyhájának kulisszatitkaiba is betekintést nyerhetnek olvasóink.

calimbra, miskolctapolca, hotel
Juhász Péter, a Calimbra Wellness és Konferencia Hotel séfje a konyhában.
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Helyi ízek és szezonális kínálat a Calimbra konyhájából

Vidéki üdülőszállodaként aposztrofáljuk magunkat, és a vendégeink is így tekintenek ránk

– ismertette Ostorházi Imre, a Calimbra Wellness és Konferencia Hotel tulajdonosa a boon.hu-val. Ez az étlapjuk összeállításánál is meghatározó szempont, hiszen a vendégek, akiknek nagy része Budapestről érkezik, kifejezetten helyi jellegű ételeket keresnek. 

Ha eljönnek a Bükkbe, akkor helyi jellegű ételeket szeretnének enni. A szarvaspörkölt, a párolt szarvas, a vaddisznópörkölt rotációban szerepel az étlapon

 – tette hozzá.
A szállóvendégek jelentős része svédasztalos reggelit és vacsorát választ, ahol figyelmet fordítanak az ételérzékenységekre, valamint a vegán és vegetáriánus lehetőségekre is. 

Meg kell tudni felelni a modern kor kihívásainak, a svédasztalon minden allergén kötelező módon jelölve van

 – emelte ki Ostorházi Imre.

Ízek és élmények

A Calimbra konyhájában nemcsak a helyi ízek fontosak, hanem a friss, szezonális hozzávalók is meghatározó szerepet játszanak. Ostorházi Imre személyesen is részt vesz az alapanyagok beszerzésében, nemcsak a beszállítókkal dolgozik együtt, hanem rendszeresen ellátogat a piacokra is, hogy különleges és friss árukat szerezzen be. 

Most jövök épp a körutamról haza, és nyolc kiló szentmihályi gombát vettem, amiből döntően leves készül

 – mesélte büszkén.

A hotelben a fenntarthatóságra is nagy figyelmet fordítanak: az ételhulladékot hivatalosan elszállíttatják, és a fáradt olajért némi kompenzációt is kapnak. A hotel 92 kilowattos mini erőműve több mint 800 napelemmel működik, ezzel biztosítva a fenntartható energiaellátást:

Van egy 92 kilowattos mini erőmű, az több mint nyolcszáz panel, közel hat éve megvan, és termel is.

A svédasztal titkai

A svédasztal működtetése szigorú élelmiszer-biztonsági szabályok szerint történik, különösen a nagy forgalmú időszakokban.

A svédasztalnak szigorú élelmiszer-biztonsági szabályok vonatkoznak. Folyamatosan töltjük, maximum három órán keresztül lehet kint egy étel

 – mondta a hotel tulajdonosa. Most, amikor a Barlangfürdő leégése miatt a tavalyi év hasonló időszakához képest kevesebb a vendégük, szűkített kínálattal dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy jelenleg kétféle leves szerepel a svédasztalon. A hotel a svédasztalon túl a la carte menüt is kínál, amit a vendégek szívesen kipróbálnak, kiegészítve ezzel az élménydús wellness pihenésüket.

További videós tartalmaink itt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában