boon.hu video

1 órája

Így terelik a forgalmat a Gömöri felüljárón vasárnaptól!

Következő állomásához érkezik a Gömöri felüljáró felújítása, mely során október 20-án, vasárnap reggel 7 órától forgalomkorlátozást vezetnek be a 3-as főút belvárosi szakaszán. Fennakadás várható, nem csak a Gömöri felüljáró környezetében.

Boon.hu

Fotó: Vajda János

Ahogy arról beszámoltunk, a kivitelező szeptemberben először a híd alatti, önkormányzati kezelésben lévő területen kezdte meg a munkát, ami hamarosan a Gömöri felüljáró átépítésével folytatódik.

gömöri felüljáró
A Gömöri felüljáró javítása. Vasárnaptól már nem csak alatta dolgoznak majd 
Fotó: Vajda János

A 3-as főút miskolci 1. vasút feletti híd, közismert nevén Gömöri felüljáró felújítási munkálatai 2024 szeptemberében kezdődhettek el. Ahogy arról a boon.hu elsőként beszámolt a kivitelezés során megerősítik a kritikus állapotú VI. számú támaszt, ami a jelenleg öt oszlopból álló szerkezet egybefüggő pillérfallá történő átalakítását jelenti, továbbá elvégzik a fölötte lévő dilatációs szerkezet teljes cseréjét is a Magyar Közút tájékoztatása szerint.

Gömöri felüljáró: egy-egy sáv marad

Az első ütemben a Gömöri felüljáró Kassa felé tartó mindkét sávját lezárják, a másik oldalon egy-egy sávon haladhat majd a forgalom mindkét irányban. A terelés első üteme várhatóan két hétig lesz érvényben, majd áthelyezik a forgalmat a lezárt szakaszra és ott is egy-egy sávon lehet majd közlekedni.

A 3-as főút belvárosi terheltsége miatt a reggeli és délutáni csúcsidőszakban várhatóan hosszabb menetidővel kell majd számolniuk az arra közlekedőknek. A leginkább érintett csomópontokban a rendőrség a forgalmat helyszíni forgalomirányítással segíti majd.

Javasolt terelőútvonalak

A torlódások megelőzésének érdekében a következő terelőutakat javasolja a miskolci önkormányzat:

  • A 26-os út irányából az Ady Endre utca – Király utca – turbókörfogalom -Vörösmarty Mihály utca
  • Y-híd-Pfaff Ferenc utca-Kandó Kálmán tér (Tiszai pályaudvar)-Baross Gábor utca/Szinva utca
  • A József Attila utca irányából a fenti fordítottja
  • A 3. sz. fő közlekedési út Szilágyi Dezső utca irányából a turbókörfogalom - Vörösmarty Mihály utca - Y-híd-Pfaff Ferenc utca-Kandó Kálmán tér (Tiszai pályaudvar)-Baross Gábor utca/Szinva utca.

További videós tartalmaink itt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában