Mit csinálsz a hétvégén?

2 órája

Hétvégi programajánló Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében: Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok, Tardi Kakasfőző Fesztivál, miskolci Régiségvásár

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében szüreti mulatságokkal, futóversenyekkel, vásárokkal várják az érdeklődőket több településen. Íme a hétvégi programajánló!

A háromnapos szüreti napok Tokajban

Fotó: Vajda János

Október első hétvégéje sem telik el izgalmas programok nélkül. Színes és változatos hétvégi programajánlót hoztunk Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye településeiről.

Hétvégi programajánló idén is: Tokaj-Hegyalja, Szüreti Napok
Hétvégi programajánló idén is: Tokaj-Hegyalja egyik legnagyobb és legrégebbi fesztiválja a Szüreti Napok
Fotó: Vajda János

Hétvégi programajánló Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében:

 

Nyílt nap az Miskolci Állategészségügyi Telepen

„Állati” sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt október 5-én, szombaton 10 és 14 óra között (Miskolc, Fonodai u. 16.), aki szívesen ismerkedne az itt menedéket kapó állatokkal, sétáltatná a kutyusok valamelyikét és kacérkodik az örökbefogadás gondolatával. Jelenleg is több kutya és cica keresi hűséges, felelősségteljes gazdiját a Miskolci Állategészségügyi Telepen.

Állatok világnapja

A Miskolci Állatkertben október 5-én várják a családokat az állatok világnapi programokkal. 10 és 16 óra között interaktív állatbemutatóval, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának állatvédelem témájú programjaival, és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának egri madármentő állomásának lakóival várják az érdeklődőket.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Gazdag programkínálattal várja a látogatókat az MMKM Massa Múzeum Újmassán, nagy szabadtéri rendezvényen október 5-én, szombaton a Múzeumok Őszi Fesztiválja - Fazola Napon. A programon a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is ott lesz a Szeleta Park környezeti nevelőivel, akikkel felfedezhetik a Bükk titkait, és az ősemberek nyomdokaiban járhatnak. 

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, 1932 óta ünnepeljük. A szervezők a háromnapos ünnepre, október 4-e és 6-a között a „Fehér borok, színes kultúra” jegyében várják az érdeklődőket Tokajba. A Tokaj Fesztiválkatlan ad otthont az idei Szüreti Napoknak, de a város számos pontján lesznek programok. Szüreti felvonulás, prémium borászok, DESH és a Korda házaspár is szórakoztat.

St. Martin koncert Tokajban

A Tokaj Rákóczi Pince és Udvarházban jubileumi koncertet ad St. Martin október 5-én, szombaton, 19 órakor.

Wine Run Mád

Az ősz legőrültebb futóversenyét rendezik október 5-én Mádon. A frissítőpontokon szuper borok, pazar fogások és minikoncertek várnak minden futót. Öltözz vicces jelmezbe, kóstolj mennyei falatokat és kiváló borokat a frissítőpontokon és élvezd az ősz legőrültebb hedonista futamát október 5-én Mádon. 8-kor indul a regisztráció. 9 és 10 között jelmezes felvonulás. 10.kor a 12 km-es táv rajtja, 10:30-kor a 6,5 km-es távé. A dobogós helyezettek érem díjazásban és ajándékban részesülnek, az eredményhirdetés 15 órakor várható. Este nyolckor Bohemian Betyars koncert vár mindenkit a BorBringa Központban, 22 órától After party. A rendezvény ideje alatt Mád számos hangulatos étteremmel, nyitott pincészetekkel, finom falatokkal és tele poharakkal várja a kísérőket, családtagokat, szurkolókat és lelkes nézőket is. A Bohemian Betyars koncertre jegyek a helyszínen és online is vásárolhatók.

Szüret Szikszón

Szüreti fesztiválra várnak minden mulatni, kikapcsolódni vágyó szikszói és nem szikszói kedves vendéget Szikszó város főterére október 5-én, szombaton 13 órától. Este 19 órától szüreti bállal pezsdítik tovább a hangulatot, ahol a finom vacsora, és a jó bor mellett a tánc sem maradhat el.

Tardi Kakasfőző Fesztivál

A Tardi Kakasfőző Fesztivál a település hagyományőrző rendezvénye. Ha próbára tenné főző tudását, vagy szívesen kóstolna kiváló szakácsok által kakasból készült ételeket, vagy csak egyszerűen szeretne kellemesen tölteni egy szombatot, látogasson el október 5-én, szombaton Tardra, a Sándor-völgyi rendezvénytérre- Megismerheti a kakaspörkölt főzés rejtelmeit, kóstolhat különleges receptek szerint készült ételeket, majd vegyüljön el a fesztivál forgatagában.

Aradi Vértanúk Csúcsfutás Tarcalon

Szombaton Aradi Vértanúk Csúcsfutásra várják az érdeklődőket Tarcalon. Rajt: Hősi emlékmű, cél: Kopasz-hegyi Tv torony.

Less Nándor Emléktúra

A Less Nándor Emléktúra egyfelől klasszikus teljesítménytúra: szintidővel, ellenőrzőpontokkal. Másfelől viszont azért hozták létre, hogy olyan látnivalókat mutassanak be, amelyek felölelik a Bükkalja, Déli-Bükk és a Bükki kövek vonulatának legszebb részeit. A túra kiindulópontja Cserépfalu, szombat, 7 óra.

Az őrült nők ketrece Tiszaújvárosban

Az őrült nők ketrece című előadást láthatják az érdeklődők a Sodrás Amatőr Színtársulat előadásában október 5-én, szombaton Tiszaújvárosban, a Derkovits Kulturális Központban.

Régiségvásár Miskolcon

Miskolc egyik legkedveltebb vására a minden hónap első vasárnapján rendezendő Régiségvásár. A rendezvény ideje alatt a reggeli óráktól kezdve egészen kora délutánig antikvitások sokasága lepi el a belváros sétálóutcáját, néha a Déryné utcát, és igény esetén a néhány nagyobb teret: az Erzsébet teret és Városház teret is. Októberben 6-án várják az érdeklődőket.

A varázsköpeny a Miskolci Csodamalom Bábszínházban

A varázsköpeny két kicsi borz, Kuksi és Muksi kalandjait meséli el, akik Csupafül, a furfangos nyuszi és Sün Sógor segítségével megmenekülnek a buta Farkas és a ravasz Róka elől. Az előadást október 6-án, vasárnap, 10.30-tól tekinthetik meg a Miskolci Csodamalom Bábszínházban.

Ciróka Babakoncert

A kisgyermekes családok körében mára jól ismert a Miskolci Szimfonikus Zenekar Ciróka Babakoncertje. A karonülő, totyogó és világfelfedező babáknak megálmodott sorozat Miskolc legnépszerűbb kulturális családi programjává nőtte ki magát. A következő kocertet október 6-án, vasárnap, 10.30-kor adják a zenekar székházában (Miskolc, Fábián u. 6/a, Fábián Malom).

Halász Judit "Csiribiri" koncert Miskolcon

Halász Judit Miskolcon koncertezik vasárnap 11 órakor, a Művészetek Házában.

Megemlékezés Tolcsván

Az aradi vértanúkra emlékeznek Tolcsván október 6-án, vasárnap a Hazáért és szabadságért emlékműnél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában