Utánpótlás

2 órája

Látogatóban jártak a párizsi olimpikonok, jönnek vármegyénkben is

Az Európai Sporthéten olimpikonok népszerűsítették az olimpiai értékeket.

Kolodzey Tamás

Ekler Luca és Siklósi Gergely Fotó: MOB

Fotó: Peter Szalmas

Az ország több pontján, öt kiválasztott iskolában ötkarikás bajnokok és paralimpiai győztesek több száz diáknak tartottak élménybeszámolókat. 

A tehetség nagy kincs 

A zuglói Hajós Alfréd-intézménybe az olimpiai bajnok párbajtőröző, Andrásfi Tibor, az Aszódi Evangélikus Gimnáziumba az ezüstérmes kardozó, Gémesi Csanád, a Testnevelési Egyetem Gyakorló Gimnáziumába, a szintén aranyos párbajtőröző, Siklósi Gergely és a paralimpiai bajnok atléta, Ekler Luca, a nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumba pedig Kovács Richárd olimpikon ökölvívó látogatott el. Párizs hősei a pódiumbeszélgetéseken az olimpiai értékeket középpontba helyezve saját élményeiket, tapasztalataikat osztották meg a diákokkal. A versenyzők elmondták, hogyan váltak élsportolóvá, hogyan jutottak el az olimpiai részvételig, a dobogóig, hogyan tudják összeegyeztetni a tanulást az élsporttal. Példákkal szemléltették, hogyan van jelen a sportban és civil életükben a tisztelet, a becsület, a kiválóságra törekvés, az erőfeszítés öröme és a fair play. 
A Magyar Olimpiai Bizottság vezetői elmondták, hogy az akciót folytatják, ennek jegyében vármegyénkbe is eljönnek majd a híres egyéniségek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában