boon.hu video

7 órája

Őszi nagytakarítás a Tiszai pályaudvartól Lillafüredig - képek, videó

Korábban sosem látott nagyszabású akció kezdődött Miskolcon október 17-én reggel. Az 50 dolgozó és 17 munkagép együttes munkája komoly eredményeket hozott, és még közel egy hónapon át folytatódik Miskolc őszi nagytakarítása.

Édes Richárd

Nagytakarítás Miskolcon

Hollósy Andrást, Miskolc alpolgármesterét kérdeztük az őszi nagytakarítás első három napjáról. 

őszi nagytakarítás
Őszi nagytakarítás: Hollósy András alpolgármester személyesen ellenőrizte

Őszi nagytakarítás: tündöklővé tették a buszmegálló üvegét

„Az őszi nagytakarítás első 72 órája hozzájárult egy üdébb, szebb városkép kialakításához. Az innováció jegyében nagynyomású, biohabos mosógépeket is használtunk, mert ezek akkurátusabb tisztítást, nagyobb tisztaságot eredményeznek - számolt be a takarítás kezdeteiről az alpolgármester. - A tisztítás a Villanyrendőrnél kezdődött, ahol a Szinva teraszon kifényesítettük vele a buszmegálló üvegből készített felső részét, amire már igencsak ráfért a tisztítás.”

Korábban itt írtunk az őszi nagytakarításról. Itt még többet tudhatunk meg a város megszépüléséről. 

Fontos szerep jutott a gyomirtógépeknek. Sokszor használták ezeket a Győri kapuban, ahol a gyomirtógépek elsősorban a járdák és a szegélyek közé bemenő balesetveszélyes gaz eltüntetésében segítettek.

A hajléktalanok este útburkolati jeleket festettek

Hollósy András hangsúlyozta: a társadalmi felelősségvállalás gondolata is kiemelt szerepet kapott az őszi nagytakarítás programjában. Mert Miskolc csak akkor tud előrelépni, ha a munkából mindenki kiveszi a részét.

„A hajléktalanok egy olyan program keretében kapcsolódtak be az őszi nagytakarításba, amit a Fidesz-KDNP már 2015-ben bevezetett. Kapcsolatban állunk a Máltai Szeretetszolgálattal, a Vöröskereszttel és a Napfényt az Életnek Alapítvánnyal. Mentorálásuk alapján 47 hajléktalannal dolgozunk együtt, akik szeretnének változtatni az életkörülményeiken. Mi a partnereik vagyunk abban, hogy visszavezessük őket a munka világába”.

A miskolciak örülnek a takarításnak

A visszajelzések Hollósy András szerint nagyon pozitívak. A város lakói elismerték, hogy jól látható, szemnek is tetszetős eredménye lett a kezdeményezésnek, a miskolciak megelégedésére szolgál a program.

„A munka nem áll meg, folytatódik az őszi nagytakarítás Miskolcon. Haladunk tovább, és folyamatosan tájékoztatjuk Miskolc lakóit az elvégzett munka eredményéről”- mondta az alpolgármester.

Az eddigi eredmények:

  • 20 000 négyzetméter fűnyírás
  • 15 000 négyzetméter gépi seprés
  • 532 négyzetméter útburkolati jel festés
  • 3800 négyzetméter mosás nagynyomású mosóval
  • 6000 darab virágültetés


 Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában