Választás 2024

1 órája

Ózdi képviselő-testület: megalakult

Janiczak Dávid polgármester javaslatára Zsuponyó Anettet választották ismét alpolgármesternek. Az ózdi képviselő-testület valamennyi képviselője támogatta.

Megalakult a képviselő-testület Ózdon

Fotó: Marosréti Ervin

A nyári önkormányzati választások után megtartották az új ózdi képviselő-testület alakuló ülését, ahol számos személyi kérdésről is döntöttek. A tanácskozás elején, napirend előtti felszólalásban Riz Gábor köszöntötte az újonnan megválasztott képviselőket, és néhány helyi valamint aktuálpolitikai kérdésről is beszámolt. A térség országgyűlési képviselője kiemelte: háborús helyzetet és európai válságot cipel magával hazánk, az Európai Unió pedig gazdasági és növekedési válságban szenved, amely nyilván Magyarországra is hatással van.

ózdi képviselő-testület
Ózdi képviselő-testület: az alakuló ülésen részt vett Riz Gábor országgyűlési képviselő is
Fotó: Marosréti Ervin

Ózdi képviselő-testület: Ózd ügye az első

- Pártpolitikai hovatartozás nélkül mindannyiunk számára lényeges, hogy hazánk erősen és egészségesen álljon szembe a rá váró kihívásokkal - fogalmazott Riz Gábor. - Éppen ezért kell az összefogás, kellenek azok a nemzeti minimumok, amelyekben egyet tudunk érteni, és amelyek helyben is érvényesek ránk. Nem vitatjuk, hogy Ózdnak népességmegtartó erővel kell rendelkeznie, a városnak olyan környezetet szükséges teremteni, ahol méltó élni, a polgárok pedig azt érzik, hogy a képviselő és a polgármester értük dolgozik. Ugyanakkor azt is érzik az emberek, hogy jó hazajönni, még akkor is, ha a sors messze viszi őket. Polgármester úrral sokszor szoktam egyeztetni, mert a politikai nézeteink ugyan nem egyeznek, viszont Ózd ügye mindkettőnknek egyaránt az első. Magam részéről arra biztatom önöket, hogy az előttünk álló években ezt a várost közösen tegyük szebbé, vonzóbbá és lakhatóbbá. Ebben én szolgaként kívánom a települést segíteni.

Eskütétel

Riz Gábor szavai után a képviselő testület tagjai esküt tettek, majd a zsinórban harmadik ciklusát kezdő polgármester is felesküdött a városra. Janiczak Dávid 2014-ben előbb szűken, majd egy megismételt választáson nagy fölénnyel győzött. Ezután 2019-ben és ebben az esztendőben is újrázni tudott. A független városvezető gratulált valamennyi megválasztott képviselőnek, majd javaslatot tett az alpolgármester személyére, akit titkos szavazással választottak meg.

Marad az alpolgármester

Zsuponyó Anett 2022. februárjától tölti be a tisztséget az egykori kohászvárosban, és az előttünk álló öt évben is folytathatja a munkáját. Az ózdi képviselő-testület ugyanis egyhangúlag támogatta a polgármester előterjesztését. A voksolás előtt dr. Csuzda Gábor (Fidesz-KDNP) kiemelte: két évvel ezelőtt azt kérte alpolgármester asszonytól, hogy állítsa vissza a tisztség megtépázott becsületét.

Zsuponyó Anett a régi-új alpolgármester
Fotó: Marosréti Ervin


- Talán furcsa lenne tőlünk az alpolgármester munkáját dicsérni, de megállapítható, hogy a helyzet egyáltalán nem lett rosszabb, sőt… - tette hozzá dr. Csuzda Gábor. - Éppen ezért a Fidesz-KDNP képviselői is támogatják a javaslatot, és a város érdekét szolgáló javaslatokat is el fogják fogadni.

Zsuponyó Anett alpolgármesteri esküje után további személyi kérdések kerültek napirendre az ózdi képviselő-testület alakuló ülésén. Megválasztották ugyanis a bizottságok belső és külső tagjait is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában