boon.hu video

3 órája

Rendőrkutya kiképzés: bemutatót tartottak a Népkertben (fotókkal, videóval)

Különleges program volt a Népkertben. A rendőrkutya kiképzés rejtelmeibe avatták be a miskolci diákokat.

Szőke Ariadné

Az Állatok világnapja alkalmából a Kistokaji Kutyasuli tartott bemutatót a miskolci Népkertben.

Fotó: Vajda János

Az állatok világnapja alkalmából  csütörtök délelőtt nyilvános rendőrkutya kiképzést tartott  a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a miskolci Népkertben.  A látványshow azért volt egyedülálló, mert a vármegye összes hadra fogható rendőrkutyája, szám szerint tizenöt részt vett a bemutatón. A  rendőrkutya kiképzés bemutatóján megjelentek járőr, kereső és nyomkövető rendőrkutyák. Olyan életszerű helyzeteket mutattak be rendőr bajtársaikkal közösen, amelyek mindennapi munkájuk során is előfordulnak. 

rendőrkutya kiképzés
Rendőrkutya kiképzés bemutatót tartottak a Népkertben az állatok világnapja alkalmából
Fotó: Vajda János

Rendőrkutya kiképzés:  imitált gyakorlatok

Nagyon fontos, hogy változó helyszínen és körülmények közt, közönség előtt is megmutassuk a rendőrkutyák fontos szerepét. Megismertessük az emberekkel és a gyerekekkel is a kutyatartás fontosságát és a felelős kutyatartás szabályait

- nyilatkozta Asztalos Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese a boon.hu-nak. A délelőtti programon elsőként fegyelmezési gyakorlatokat hajtottak végre, amikor a rendőrkutya pórázon és szabad követéssel haladt a vezető mellett, illetve azok a vezényszavak hangzottak el, amelyekre azonnal reagálnak a rendőrkutyák. A kutyának minden körülmények között fegyelmezettnek kell lennie és a vezetőjére figyelnie.

Ezeket láthatták a nézők

Ezt követően célzott gyakorlatokban vettek részt, elsőként járőr feladatokat láttak el – egy rendőri igazoltatást, majd a ruha átvizsgálását követően a menekülő személy elfogását láthattuk Csibész rendőrkutya segítségével. Majd egy gépkocsifeltörésen tetten ért és menekülő segédet kellett elfognia az Álnok névre hallgató kutyának. Ezután következett a bátorságpróba, melynek során a táskalopáson tetten ért személyt kellett minél előbb elfognia Jack kutyának. Említésre méltó a csoportos-kosaras felvezetés, harci játék, melynek célja az volt, hogy különböző hangokhoz, például robbanáshoz hozzászokjanak a kutyák. Egy-két rendőrkutyát szabadon elengedtek, és így kellett megtámadnia a segédet, magyarázta a rendőr alezredes. 

A későbbiekben egy gépkocsit és a benne lévő táskákat, ruhákat kellett átkutatni. A cél az volt, hogy minél hamarabb megtalálja Csúzli kutya a kábítószert. A bemutató zárásaként láthattunk egy olyan gyakorlatot is, amely azt illusztrálja, hogyan támadja meg és fogja el Csorosz rendőrkutya a fegyveres bűnözőt.

Rendőrkutya kiképzés: Dog Dance show

A közönségben lévő gyerekek nagy örömére a Kistokaji kutyasuli is készült egy színes, érdekes bemutatóval. A kutyáktól egy Dog Dancing nevű zenés táncos sorozatot láthattunk. Különböző trükköket és olyan bonyolult feladatokat, amely során a kutyáknak engedelmességet kellett tanúsítaniuk.

Ezekkel a produkciókkal szoktunk versenyekre is járni. Nagyon eredményesek a diákjaink ezekben a versenyszámokban

- mondta Pavliscsák Kinga, a kutyaiskola vezetője. 

A helyszínen ezzel párhuzamosan az állatvédelemmel érintett partnerszervezetek is kitelepültek, és többek között kígyó, sün és bagoly simogatásban is részt vehettek mind a gyerekek és a felnőttek is. 

További videó tartalmaink itt.


 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában