Mérföldkő

10 órája

Szalagot tűztek a Bocskai Gimnáziumban

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium, Technikum és Óvodában megtartották a végzős diákok szalagavatóját.

Gárdonyi Edina

A gimnázium alapot ad az életre

Forrás: Facebook

Közel hetven tanuló ruhájára tűzték fel az osztályfőnökök a szalagot. A középiskola végzősei a hagyományos csengőszó után vonultak az aulába a szalagtűzésre – számolt be az eseményről a Szerencsi Hírek. Az utolsó évfolyamosok műsora után Varga András a 12. évfolyamosok nevében köszöntötte a vendégeket, majd Gaszperné Tilman Edina, az intézmény igazgatója beszédében arra buzdította a diákokat, hogy bátran nézzenek szembe a jövővel, majd emlékeztette őket arra, hogy sosem lesznek egyedül az élet nagy döntéseiben és kihívásaiban, hiszen Isten szeretete mindig velük lesz. 

Dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, családokért felelős államtitkár is köszöntötte a tanulókat. Beszélt a közösség és a csapatmunka fontosságáról, bátorítva a diákokat, hogy élvezzék ki az utolsó hónapokat, és nyugodtan kérdezzenek tanáraiktól, hiszen ez az időszak olyan alapot ad, amelyre mindig lehet majd építeni. Szarvas Péter plébános arról beszélt, hogy amikor a szalagokat megáldja, ez emlékeztesse a diákokat Istenre és arra, hogy minden ajándékért hálát kell adni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában